Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als in februari de muggen zwermen, moet ge in maart uw oren wermen (warmen).

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Word molengids! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Harry Westerhof   
zondag, 24 maart 2013

MolengidsenMolens altijd al interessant gevonden maar geen molenaar kunnen of willen worden? Dan is de cursus Molengids iets voor u! Molengidsen zijn een belangrijke schakel bij het betrekken van een dorpsgemeenschap bij een molen.

De Slochter Molenstichting, trotse eigenaar van drie poldermolens en drie korenmolens, vindt het belangrijk dat voor haar molens gidsen beschikbaar zijn, zodat veel mensen kunnen genieten van deze prachtige bakens in het landschap. Daarom wordt de cursus voor de nieuwe vrijwilligers bekostigd door de Slochter Molenstichting.

In acht bijeenkomsten krijgen de cursisten informatie over de verschillende soorten molens en de werking van met name koren- pel- en poldermolens. Daarnaast wordt er geoefend in het houden van een boeiende voordracht voor zowel volwassenen als kinderen, het schrijven van persberichten en het maken van draaiboeken voor het organiseren van activiteiten.

Eén dagdeel wordt gegeven in een molen, namelijk het veilig rondleiden van bezoekers op een molen. De cursus werkt toe naar het organiseren van een publieksactiviteit op of rondom de molen. De laatste bijeenkomst is een terugkomdag waarop de georganiseerde activiteit wordt besproken. Na afloop krijgt men een certificaat.

De cursus is ontwikkeld door en wordt gegeven in het Groninger Molenhuis, Lopende Diep 8 in Groningen. (www.groningermolenhuis.nl) De cursus zal, bij voldoende deelname, plaatsvinden in september en oktober 2013.

Belangstelling? Neem dan contact op met; H. Westerhof, 06-52552760; secretaris@molenstichting.nl

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-