Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Welkom bij de MSMOG!


Tijdslijn 98 dagen (din 15 okt 2019 ... woe 10 jul 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Volgen op Gommarus natte dagen, er volgt een zomer met veel natte dagen.
Nieuws! arrow Over ons
Welkom bij de MSMOG! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur,   

Welkom op de website van de MSMOG!

Sinds 1967 zette de SMS - de Slochter Molenstichting - zich in voor het beheer en behoud van de oude windmolens op het grondgebied van de gemeente Slochteren. De stichting had haar naam ontleend aan die van de Gemeente waar zij haar zetel had en daarmee was de reikwijdte van de inzet en bemoeienis van de stichting eveneens bepaald: molens die vielen binnen de grenzen van de Gemeente Slochteren. De SMS beheerde in 2014 zes molens en een weidemolen.

In het naburige Oldambt zette de Molenstichting Oldambt zich op haar beurt in voor de instandhouding van de molens in het Oldambt. De MSO beheerde in 2014 vier molens en een paaltjasker.

In 2014 is besloten de beide Stichtingen samen te voegen. De resulterende organisatie gaat vanaf 1 maart 2015 verder door het leven als "Molenstichting Midden- en Oost-Groningen".

Om een lijst van onze molens te zien kunt u de optie "Over ons" -> "Onze molens" kiezen, of deze link volgen.

Naast onderhoud van de molens zet de MSMOG zich ook in voor het werven en opleiden van nieuwe molenaars. Immers, zonder inzet van molenaars kan er geen sprake zijn van structureel beheer en onderhoud aan deze veelal oude en open monumenten. De MSMOG heeft twee eigen instructeurs in haar gelederen. De  molen Groote Polder wordt als lesmolen gebruikt.

Om een lijst van molenaars te zien kunt u de menu optie "Over Ons" -> "Onze molenaars" kiezen, of deze link volgen .  Al onze molenaars zijn in het bezit van het officiĆ«le Getuigschrift van de Vereniging De Hollandsche Molen en behoren daarmee tot de ruim duizend actieve gediplomeerde molenaars die Nederland rijk is.

Onze Stichting maakt verder gebruik van de diensten van een aantal gediplomeerde molengidsen, om hun gegevens te zien kiest u de menu optie "Over Ons" -> "Onze molengidsen", of volgt u deze link

De  MSMOG vindt het belangrijk dat er goed met persoonsgegevens wordt omgegaan. We hebben dat vastgelegd in een privacy verklaring. Kies de menu optie 'Over Ons' -> Privacyverklaring of volg deze link .

De SMS was ANBI erkend door de Belastingdienst. De MSO was ook ANBI erkend. De MSMOG heeft alle taken, rechten en plichten overgenomen. Zij is ook ANBI erkend.

 

 

Bijgewerkt op ( zondag, 13 mei 2018 )
 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanochtend zijn er vooral in het noorden opklaringen, elders is er meer bewolking aanwezig en ook in het noorden neemt de bewolking toe. Een regengebied bereikt van het zuiden uit ons land en in de ochtend zal het met name in de zuidelijke helft van tijd tot tijd regenen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-