Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is februari nat en koel, dan wordt juli dikwijls heet en zwoel.
Nieuws! arrow Activiteiten arrow Opleiding
Molendag 11 mei Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de molenaars van Stel's meulen   
zaterdag, 27 april 2013

Koetsen in SlochterenZaterdag 11 mei aanstaande is het weer Nationale Molendag. Natuurlijk doen ook onze molens en molenaars weer van harte mee: de molens zijn geopend van 10 uur 's morgens tot ten minste 16.00 uur 's middags. Als het enigszins kan zullen de molens natuurlijk ook draaien. In Harkstede zal op Stel's Meulen ook een mandenvlechter aan het werk zijn. Maar daarnaast doen we dit jaar nog iets bijzonders: u kunt met een koets worden rondgereden. En dat kost nog niks ook!

Sinds langere tijd bestaat rond Stel's Meulen een samenwerkingsverband met de Monumentale Kerk en Novo, Ons Hertenkamp. Elke tweede zaterdag van de maand zijn de molen, de kerk en het hertenkamp van 13.00 uur tot 16.00 uur geopend. Bezoekers krijgen steevast de tip om te gaan buurten bij de andere geopende attracties, dit wordt inmiddels het "Rondje Harkstede" genoemd.

Maar op een molendag doen ze in Harkstede er graag nog een schepje bovenop: er is iemand bereid gevonden met een koets vanaf 11 uur 's morgens tot 16.00 uur het rondje van de ene naar de andere deelnemer te rijden. Als het droog weer is - het is een open koets - begint de eerste rit dus om 11.00 uur bij Stel's Meulen. Er kunnen 5 tot 6 personen per keer mee. De rit is gratis. Een vrijwillige donatie aan de koetsier wordt natuurlijk altijd op prijs gesteld.

Stel's Meulen is ook zondag 12 mei geopend, van 11.00 tot 16.00 uur.

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-