Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Voor ijsheiligen de bloemen buiten, veelal kan je daar naar fluiten, wacht maar, ze zijn zo voorbij en de bloemen zijn dan blij.
Activiteiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de webmaster   

2024

zaterdag 8 en zondag 9 juni 2024 - Groninger molendag

Zo veel mogelijk Groninger molens zijn dit weekend geopend. Ook de molens van de MSMOG, Klik hier om het overzicht te downloaden

zaterdag 15 juni 2024 - BMW molentocht
Een BMW motor-toertocht langs ca. 28 Groninger molens, waaronder zes in eigendom van de MsMOG. Klik hier om de PDF met meer informatie te downloaden .
maandag 1 juli 2024 - Bestuursvg GVM Groningen
Vergadering van het GVM bestuur afdeling Groningen

vrijdag 19 juli 2024 - Borgwandeling

Een wandeling van Fraeylema tot Fraeylema - van de borg tot aan de molen. Een leerzame en leuke wandeltocht langs historische plekken in Slochteren. Start bij de Borg onder leiding van een gids. Kosten 3 euro. Deze keer een avondwandeling, die start om 19.00 uur.

zaterdag 14 en zondag 15 september 2024 - Open Monumentendag

Veel van onze molens zijn geopend, De lijst kan hier vanaf begin september worden gedownload.

maandag 2 september 2024 - Bestuursvg GVM Groningen

Vergadering van het GVM bestuur afdeling Groningen

donderdag 10 oktober 2024 - Groninger Wind

Het Gilde van Molenaars afdeling Groningen, de Molenwerkgroep Oost-Groningen en Erfgoedpartners organiseren het evenement ‘Groninger Wind: Een draaiende toekomst voor onze molens’. Het evenement is bedoeld voor iedereen, die zich betrokken voelt bij of enige vorm van passie voelt voor de Groninger molens. Zoals eigenaren van molens, molenaars en molengidsen, erfgoed- en landschapsbehartigers, molenmakers, adviseurs en andere geïnteresseerden.

maandag 14 oktober 2024 - Najaarsvg GVM Groningen

Vergadering van het GVM bestuur afdeling Groningen 

zondag 20 oktober 2024 - Borgwandeling

Een wandeling van Fraeylema tot Fraeylema - van de borg tot aan de molen. Een leerzame en leuke wandeltocht langs historische plekken in Slochteren. Start bij de Borg onder leiding van een gids. Start 13.30 uur en in het kader oktobermaand - kindermaand  hebben kinderen vrij entree. Kosten voor overige deelnemers: 3 euro.
maandag 4 november 2024 - Bestuursvg GVM Groningen

Vergadering van het GVM bestuur afdeling Groningen

donderdag 21 november 2024 - Instructeursvg GVM Groningen

 Vergadering van de GVM instructeurs afdeling Groningen

zaterdag 14 december 2024 tot en met 4 januari 2025 - Kerstrust

In de gezellige decembermaand staan onze molens even stil. Maar onze molenaars maken extra werk van het in kersttooi zetten van onze molens en de meeste zijn prachtig verlicht.  In het donker zetten onze molens zo een baken van hoop en verwachting.

Eerder in 2024

zaterdag 3 februari 2024 - Ledenvg DHM

Ledenvergadering van de Koninklijke Hollandse Molen

zaterdag 9 maart 2024 - Opleidingsraad GVM

Opleidingsraad van het GVM, landelijk, vergadering die gaat over opleidingen van het GVM. 

maandag 11 maart 2024 - Bestuursvg GVM Groningen

Vergadering van het GVM bestuur afdeling Groningen

zaterdag 6 april 2024 - Uitreiken CEMI certificaten

Feestelijk uitreiking van de certifiaten van onze instandhouders lichting 2023

zaterdag 6 april 2024 - Ledenvg GVM Warffum

Vergadering van alle GVM leden van de afdeling Groningen, in Warffum.

maandag 8 april 2024 - Voorjaarsvg GVM Groningen

Vergadering van het GVM bestuur afdeling Groningen

maandag 6 mei 2024 - Bestuursvg GVM Groningen

Vergadering van het GVM bestuur afdeling Groningen

zaterdag 11 en zondag 12 mei 2024 - Nationale molendag

In heel Nederland vandaag aandacht voor molens. Ook onze molens zijn zo veel mogelijk open. Klik hier om het overzicht te downloaden.

 

 Eerder in 2023

zaterdag 16 december 2023 tot en met 6 januari 2024 - Kerstrust

In de gezellige decembermaand staan onze molens even stil. Maar onze molenaars maken extra werk van het in kersttooi zetten van onze molens en de meeste zijn prachtig verlicht.  In het donker zetten onze molens zo een baken van hoop en verwachting.

 zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023 - Nationale molendag

In heel Nederland vandaag aandacht voor molens. Ook onze molens zijn zo veel mogelijk open.  De lijst kan hier worden gedownload.

zaterdag 13 mei 2023 -  Borgwandeling

Een wandeling van Fraeylema tot Fraeylema - van de borg tot aan de molen. Een leerzame en leuke wandeltocht langs historische plekken in Slochteren. Start bij de Borg onder leiding van een gids.

dinsdag 16 mei  2023 - Kuier en keuvel

Om 13.00 uur start de wandeling bij MFC, Hamrikkerweg 55A in Nieuw Scheemda. Hendrik en Harm Eerkens gaan ons voor op de Molenroute. En ommetje van 5 km over onverharde paden rond de Westerse Molen in Nieuw Scheemda.

zaterdag 10 en zondag 11 juni 2023 - Groninger molendag

Zo veel mogelijk Groninger molens zijn dit weekend geopend. Ook de molens van de MSMOG, De lijst kan hier worden gedownload.

vrijdag 16 juni 2023 - Heropening De Dellen

Onze mooie molen De Dellen wordt feestelijk geopend - en u bent van harte welkom! Zie ook de uitnodiging in onze berichtgeving , waarin u ook vindt hoe u zich aan kunt melden. 

zaterdag 8 en zondag 9 juli 2023 - rondje MG

De volgende molens zijn geopend en zijn te bezoeken in het kader van het rondje Midden-Groningen: De Noordstar (zaterdag, 10.00-14.00 uur), de Fraeylema (zaterdag, vanaf 13.00 uur), De Entreprise (zondag vanaf 12.0o uur), de molen van de Groote Polder (zaterdag 13.00-17.00 uur), Stel's Meulen van 13.00-16.00 uur), Westerse Molen (zondag, 12.00-16.00 uur).

vrijdag 14 juli 2023 - Borgwandeling

Een wandeling van Fraeylema tot Fraeylema - van de borg tot aan de molen. Een leerzame en leuke wandeltocht langs historische plekken in Slochteren. Start bij de Borg onder leiding van een gids. Kosten 3 euro. Deze keer een avondwandeling, die start om 19.00 uur

zaterdag 26 augustus 2023 - Drentse molendag

De molens van onze buren in Drente zijn deze dag zo veel dat gaat geopend. Het is dicht in de buurt, altijd de moeite waard even te kijken!

zaterdag 9 en zondag 10 september 2023 - Open Monumentendag

Veel van onze molens zijn geopend, Download hier de lijst !

 zondag 8 oktober 2023 - Borgwandeling

Een wandeling van Fraeylema tot Fraeylema - van de borg tot aan de molen. Een leerzame en leuke wandeltocht langs historische plekken in Slochteren. Start bij de Borg onder leiding van een gids. Start 13.00 uur en in het kader oktobermaand - kindermaand  hebben kinderen vrij entree. Kosten voor overige deelnemers: 3 euro.

zaterdag 28 oktober 2023 -Nacht v.d. nacht

Een wLaat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. U bent welkom op de Noordermolen, waar molenaar Vincent Mathlener u graag zal ontvangen. Zie ook het artikel op onze webstek..

Bijgewerkt op ( zaterdag, 18 mei 2024 )
 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-