Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Noorderwind in augustus brengt bestendig weer.
Torenvalken terug Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
maandag, 20 mei 2013

Vier eiitjes - torenvalk 2013 Op 5 augustus 2012 werd een stukje op deze website geplaatst onder het kopje “Molenvalken”. Daarin werd melding gemaakt van de eerste weken van een viertal jonge torenvalken, die uit het ei kropen boven op de rand van het riet, achter de rietplank. Met een paar videootjes en foto’s werden deze gebeurtenissen verduidelijkt. 

Een paar weken geleden werd de torenvalk weer op dezelfde plek bij de molen gespot en vandaag stond de kap zodanig, dat ik weer eens voorzichtig kon kijken.

De eerste -vrij donkere- foto nam ik tussen de twee planken door en toen de valk mij in de smiezen kreeg, was ze natuurlijk snel vertrokken. Daarna kon ik de planken gedeeltelijk opzij leggen, zodat er een beter zicht op het nest, exact op dezelfde plek als in 2012, ontstond. Daar lagen weer net als toen vier mooie bruine eitjes.

torenvalkje is terug - mei 2013 Het lukte ook nog om - heel stiekem en met het nodige geduld en de camera in de aanslag - de terugkeer bij het nest van het broedende moedertje vast te leggen. We gaan proberen om de komende weken zo rustig mogelijk aan te doen, zodat we de “familie Valk” de tijd geven om uit het ei te kruipen en snel te groeien, om daarna te zijner tijd weer uit te vliegen. 

 

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-