Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is februari nat en koel, dan wordt juli dikwijls heet en zwoel.
Nieuws! arrow Activiteiten arrow Opleiding
Torenvalken terug Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
maandag, 20 mei 2013

Vier eiitjes - torenvalk 2013 Op 5 augustus 2012 werd een stukje op deze website geplaatst onder het kopje “Molenvalken”. Daarin werd melding gemaakt van de eerste weken van een viertal jonge torenvalken, die uit het ei kropen boven op de rand van het riet, achter de rietplank. Met een paar videootjes en foto’s werden deze gebeurtenissen verduidelijkt. 

Een paar weken geleden werd de torenvalk weer op dezelfde plek bij de molen gespot en vandaag stond de kap zodanig, dat ik weer eens voorzichtig kon kijken.

De eerste -vrij donkere- foto nam ik tussen de twee planken door en toen de valk mij in de smiezen kreeg, was ze natuurlijk snel vertrokken. Daarna kon ik de planken gedeeltelijk opzij leggen, zodat er een beter zicht op het nest, exact op dezelfde plek als in 2012, ontstond. Daar lagen weer net als toen vier mooie bruine eitjes.

torenvalkje is terug - mei 2013 Het lukte ook nog om - heel stiekem en met het nodige geduld en de camera in de aanslag - de terugkeer bij het nest van het broedende moedertje vast te leggen. We gaan proberen om de komende weken zo rustig mogelijk aan te doen, zodat we de “familie Valk” de tijd geven om uit het ei te kruipen en snel te groeien, om daarna te zijner tijd weer uit te vliegen. 

 

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-