Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Is de eerste week in augustus heet, zorg voor goed warm winterkleed.
Nieuws! arrow Activiteiten arrow Opleiding
Jonge valkjes Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zondag, 9 juni 2013

3 valkjes 2013 Molenaar Henk Helmantel rapporteert vandaag: "Van de 4 eieren zijn er op dit moment (waarschijnlijk) 3 uitgekomen. Eén ei ligt nog tussen de kuikens. "Waarschijnlijk", omdat ik vanmiddag voor het laatst even heb gekeken.  Ik hoop dat dat vierde ei binnenkort ook uitkomt. Tussen de geboorte van de nummers (1 en 2)  en nummer 3 zat ongeveer 3-4 dagen; dus er is nog hoop!

Bij het draaien van de molen gaat de "ouder" van het nest en komt niet eerder terug voor de molen stilstaat. Dat is ook de reden dat ik vandaag niet heb gedraaid. Voorlopig zal De Ruiten de komende weken ook niet draaien. Ik doe er een fotootje van vandaag bij, waar de drie jongen zichtbaar zijn."

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-