Tijdslijn 98 dagen (maa 6 mei 2024 ... din 30 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Een koude maand mei is een gouwe maand mei.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Van Fraeylema naar Fraeylema Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
vrijdag, 11 april 2014

Gravure van de Fraeylemaborg 18e eeuw Eind 2012 werden, in het kader van het Jaar van de Historische Buitenplaatsen, door de Activiteitencommissie van onze Stichting contacten gelegd met de directie van de Stichting Landgoed Fraeylemaborg te Slochteren. Uit die besprekingen zijn in bijzonder goed overleg een viertal georganiseerde wandelingen gekomen. Deze vielen goed in de smaak en dus hebben we ook in 2014 weer een aantal van deze wandelingen gepland.

Die wandelingen werden, onder de deskundige leiding van Annet Westrup, Educatief Medewerkster bij de Fraeylemaborg, gehouden en gingen vanaf de Fraeylemaborg, via het zogenaamde “overbos” naar de Fraeylemamolen. Daar wachtten dan de molenaars het gezelschap op en trakteerden de deelnemers op koffie met iets lekkers. Uiteraard volgde daarop een rondleiding bij / in de molen, waarna de wandelaars via een andere route door het bos weer naar de Fraeylemaborg terugkeerden.

Ter gelegenheid van deze activiteiten werden ook twee boekjes gemaakt: één voor volwassenen: “Van Fraeylema naar Fraeylema” en één voor de jeugd: Een (educatieve) puzzeltocht van de borg naar de molen. De boekjes kosten elk twee euro en zijn te krijgen in de winkel bij de borg en bij de Fraeylemamolen.

Ook voor 2014 is er weer een viertal wandelingen vastgelegd:

  1. zaterdag 10 mei; om 14:00 u. vertrek bij de Oranjerie van de borg; t.g.v. Nationale Molendag; kosten 3 euro p.p.

  2. vrijdag 25 juli; om 19:00 u. vertrek bij de Oranjerie van de borg; kosten 3 euro p.p.

  3. zaterdag 13 september; om 13:30 u. vertrek bij de Oranjerie van de borg; t.g.v. Open Monumentendag; gratis

    • Deze molenwandeling kan worden gecombineerd met een bezoek aan de monumentale kerk van Slochteren
  4. zondag 26 oktober; om 13:30 u. start bij de borg; met inleiding en korte bezichtiging van de borg; daarna wandeling naar de molen; kosten 5 euro p.p.

In alle gevallen geldt: reserveren is gewenst via het telefoonnummer 0598 - 421 568

Kijk ook op www.fraeylemaborg.nl


 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: in een groot deel van het land is het droog en vooral in de noordelijke helft is het vrij zonnig. In het zuiden is het echter meer bewolkt en in het zuidoosten regent het af en toe.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-