Tijdslijn 98 dagen (zon 5 mei 2024 ... maa 29 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het onweert in mei, valt er vaak hagel bij.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Brand in de molen! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Lammert Groenewold   
zondag, 25 mei 2014
Oefening brand op FraeylemaOp 12 mei 2014 is in het kader van een oefening van de Regionale Brandweer een brand geblust bij de Fraeylemamolen aan de Groenedijk te Slochtereen. Met een hoogwerker is daarbij  tevens een bewusteloos geraakte molenaar veilig uit de kap van de molen gehaald. Ook al was het een oefening: het zag er indrukwekkend uit. Flinke rookontwikkeling om de molen en brandweerlieden die met perslucht de molen binnendrongen om de molenaar te vinden en te redden. Door de rook was werkelijk niets te zien en dan is het nog een gevaarlijke klus om naar boven te klimmen. Ook al was het 'brandgevaar' toen al geweken. Gelukkig liep het allemaal goed af. Deze oefening was afgesproken door de beide molenaars van de Slochter Molenstichting, de heren Beugel en Uil. De Fraeylemamolen is een molen van het kleiner type waardoor een echte reddingsactie vele risico's kent; ook voor de brandweer. Het leek de molenaars een goed idee om in betrekkelijk rust zo'n situatie eens na te bootsen. De brandweer zag het nut ven deze bijzondere les natuurlijk ook in en werkte graag mee. Nu kon de aanrijroute worden verkend, gekeken hoe gebruik kan worden gemaakt van het terrein en geoefend wat de veiligste manier van werken is bij zo'n bijzonder monument. Al met al een geslaagde oefening waarbij niet alleen het bewustzijn van kwetsbaarheid en risico's is vergroot, maar ook hoe dan het beste kan worden gehandeld.
 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend passeert een volgende storing. Vannacht vallen er buien, lokaal met onweer. Zondag klaart het op, maar in het noorden is het eerst nog grijs met af en toe regen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-