Tijdslijn 98 dagen (maa 17 jun 2024 ... din 12 maa 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Donderweer in juni, maakt het koren dik.
Nieuws! arrow Over ons arrow Molens
Onze molens Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een van de grootste molenbezitters van de provincie Groningen. Op het kaartje hieronder zie u waar onze molens precies staan. Uiteraard kunt u inzoomen en uitzoomen, kunt u kiezen uit een kaart of satelliet weergave en werkt "Streetview" ook. U kunt dus  het "gele mannetje" naar de door u gewenste molen slepen om de omgeving van de molen te verkennen. Klik op de molen-iconen om de openingstijden en een afbeelding van de molen te zien.


Legenda
  = poldermolen  = korenmolen.  = koren/pelmolen.

Hieronder treft u een tabel aan met de molens. We hebben  een pelmolen (G), korenmolens (K) en poldermolens (P), waaronder 1 weidemolen (W) en een paaltjasker (T). Daarnaast heeft de Stichting een lesmolen (L) en twee examenmolens (E) in eigendom. Per molen is er een eigen pagina te vinden op de Molendatabase. U kunt op de namen van de molens hieronder klikken om deze pagina voor die molen te zien.

MolenTypeOpenstelling
De molen van de Groote Polder, SlochterenPLEOp zaterdagmiddag wordt er les gegeven op de molen. Vaak ook open op zondagmiddag, 's zomers van 13.00-17.00, in de winter tot de avond valt. De molen voert de vlag van Slochteren als hij open is. 
De Ruiten, SlochterenP Momenteel draait de molen weinig in verband met een slechte biotoop maar bij winden uit noordoost tot west is er kans dat de molen draait. 
Bakker's Meulen, SlochterenWKan altijd bezichtigd worden
Fraeylemamolen, SlochterenPMeestal op zaterdagmiddag van 13.00-16.00 uur, afhankelijk van het weer. Van harte welkom bij draaiende molen.
Windlust, OverschildKOp vrijdagmiddag is de Windlust in Overschild open 13.30 - 17.00. Andere tijd op afspraak. Bij voldoende wind wordt er gedraaid/gemalen. Verder is de Windlust open tijdens het Groninger molenweekend op de zaterdag en op andere molen- en monumentendagen.
Stel's Meulen, HarkstedeK

Rondje Harkstede, elke 2e zaterdag van de maand van 13.00-16.00 uur. Tijdens molen- en monumentendagen zijn we van 11.00 -17.00 uur open.

Entreprise, KolhamKEZondag van 13.00 tot 16.00 uur geopend.
De Noordstar, NoordbroekKGBezoek: altijd te proberen, de molenaar is vaak thuis. De molen draait weinig door de slechte technische staat, er wordt aan restauratie gewerkt.
De Noordermolen, NoordbroekP
Welkom bij draaiende molen.
De Westerse Molen, Nieuw ScheemdaPWelkom bij draaiende molen.
De Dellen, Nieuw ScheemdaPWelkom bij draaiende molen
De paaltjasker naast De Dellen, Nieuw ScheemdaTDe tjasker is in de zomermaanden naast de molen De Dellen te bezichtigen.

Bijgewerkt op ( donderdag, 29 juni 2023 )
 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: ook in de nieuwe werkweek handhaaft het wisselvallige weer zich. Met temperaturen van 18 tot 23 graden nemen we wel afscheid van de lage temperaturen. Mogelijk breekt in het volgende weekend een stabielere periode aan met meer zon en een verdere stijging van temperatuur.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-