Tijdslijn 98 dagen (vri 26 apr 2024 ... zat 20 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De vrouwen en aprillen, ze hebben beide hun grillen.
Nieuws!
Restauratie Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Administrator   
Artikelindex
Restauratie
molenentreprise.nl
Bouw achtkant
Hout keuren
De eerste lading Bilinga
De eerste fotos
Een stukje geschiedenis

Entreprise: eerste foto´s van het herstel !

Wat je hebt belooft, moet je ook doen. Nu de eerste foto´s van het herstel van de Entreprise binnen zijn laten we ze meteen zien ook. De foto´s zijn gemaakt in de werkplaats bij molenmaker Molema in Heiligerlee. Je herkent wellicht nog niet direct een molen, maar de molenkenners onder onze lezers zien onmiddellijk waar deze onderdelen zometeen hun plek krijgen.

Ik kan er niets aan doen, maar bij mij neemt de spanning toe, al had ik verwacht dat de spanning zou afnemen. Na al die jaren van voorbereiding is de opdracht eindelijk verstrekt en komt de Entreprise weer in het zicht. Weg spanning, dacht ik, we gaan nu beginnen. Maar het wordt opnieuw spannend mensen, maar nu op een andere manier. Halen we de planning? Blijven nieuwe tegenvallers uit? Hoe gaat de molen er straks uit zien? Nou ja, dat is van later zorg. Kijk hieronder eerst maar eens mee naar de eerste positieve resultaten.

En het is eerder gezegd: blijf vooral onze website bezoeken als je het project met ons wilt volgen. We hopen deze fototrend te volgen om straks een prachtig plaatjesalbum te hebben!

De foto´s zijn gemaakt in februari 2009 door G. Zantinga en E. Ufkes. 

 traptreden
 Traptreden
 trapboom
 Trapboom
 trap in aanbouw
 Trap in aanbouw
 hanetree
 Hanetree
 hout dakkisten en ramen
 Hout dakkisten en ramen
 hanetree en trappen gereed
 Gereed: hanetree en trappen




 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het blijft de komende dagen licht wisselvallig, maar vanaf Koningsdag zal de temperatuur wel op een hoger niveau komen. Echte garantie op droog weer is op deze dag echter nog te veel gevraagd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-