Tijdslijn 98 dagen (maa 29 apr 2024 ... din 23 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De vrouwen en aprillen, ze hebben beide hun grillen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Heropening Bakkers meulentje II Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
donderdag, 27 november 2014

Bakker van onderen Onder prachtige weersomstandigheden werd afgelopen vrijdag Bakkers Meulentje opnieuw in gebruik genomen.

Opnieuw

Het molentje, dat zeven jaar op een paar liggers van de afgebrande Entreprise, bij poldermolen De Ruiten stond, werd na weer een grondige opknapbeurt, herplaatst op een kelder, die gedeeltelijk in het water staat. In die kelder is een roerom geplaatst, die door de draaiende molen wordt aangedreven en op die manier weer water opmaalt.

Grondige opknapbeurt

Aan het begin van dit jaar werd Bakkers Meulentje opgehaald door een aantal vrijwilligers van de Historische Scheepswerf Wolthuis te Sappemeer. Er volgde in de werkplaats bij de werf herstel van met name de ondertoren, het maken van de roerom en de totale schilderbeurt. Een viertal vrijwilligers van de werf was met deze flinke klus bezig.

Kelder

Ondertussen werd een voormalige watermeter-put van het Waterschap Hunze en Aa’s bij de molen neergezet. Het bedrijf, dat de put transporteerde, geschikt maakte voor het molentje en later plaatste aan de waterkant van de voormalige boezem van De Ruiten, is Buurke Bestratingen BV in Veendam. Dit bedrijf heeft - nagenoeg belangeloos - vele uren en materiaal beschikbaar gesteld om Bakkers Meulentje weer in oude glorie aan de Groenedijk neer te zetten. Drie medewerkers van het bedrijf gaven hun vrije zaterdag eraan , om het terrein direct rond de molen prachtig in orde te maken.

Her-ingebruikname

Bakker en grote broer Voorzitter Wim Koeneman kon zo’n vijftig belangstellenden welkom heten. Door hem werd stilgestaan bij de bijzonder plezierige samenwerking met “erfgoedpartner”, Historische Scheepswerf Wolthuis in Sappemeer. Nadat molenaar Henk Helmantel een kort relaas van de geschiedenis van het molentje had gegeven, maakte Annie Bakker, de 86-jarige weduwe van Wolter Onne Bakker, onder het oog en het applaus van de aanwezigen, het nieuw-geplaatste naamplaatje zichtbaar. Zij genoot enorm van dit moment.

Mevrouw Bakker verricht de openingshandeling In De Ruiten stonden inmiddels de koffie en andere geneugten klaar, die de aanwezigen zich goed lieten smaken. Henk Helmantel, die een fotoboek van het molentje had gemaakt, reikte dit uit aan de vrijwilligers van de Historische Scheepswerf en de medewerkers van Buurke Bestratingen BV en uiteraard aan mevrouw Bakker.

De Slochter Molenstichting kan weer terugzien op een eenvoudig, maar toch erg belangrijk moment!

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de avond verloopt vrij rustig. Komende nacht kan regionaal wat regen vallen, maar lang niet overal. Morgen, in de loop van de dag meer zon en het wordt warm.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-