Tijdslijn 98 dagen (zon 20 sep 2020 ... maa 15 jun 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Schijnt de herfstzon met zomerkracht, maakt veelal de winter zacht.
Nieuws! arrow Over ons arrow Bestuur
Bestuur Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   

De bestuurssamenstelling per 1 december 2019:

Voorzitter: dhr J.R. (Reint) Huizenga [ook lid CC,lid AC]
lid sinds 15.05.2014. Reint heeft zich tot 1 november 2015 bezig gehouden met ons vrijwilligersbeleid. Per 1 november 2015 is hij voorzitter.  Reint over zijn rol: "Toen ik in begin 2014 voor de Molenstichting Slochteren ben gevraagd waren de voorbereidingen voor een fusie met de Molenstichting Oldambt tot de Molenstichting Midden en Oost Groningen (MSMOG) in volle gang. Op 1 mei 2015 ben ik met pensioen gegaan en had vanaf dat moment beduidend meer tijd. Na de fusie (begin 2015) kreeg ik de portefeuille “Vrijwilligers en educatie” en vanaf 1 november 2015 werd ik wegens omstandigheden voorzitter. Ik kwam in een voor mij totaal onbekende , boeiende wereld waarin veel meer speelde dan de molens alleen, die her en der in het veld staan. Molens horen onlosmakelijk bij Nederland en zijn absoluut cultureel erfgoed. Als bestuur hebben wij dan ook de plicht dit cultureel erfgoed te bewaken, onder aandacht van de bevolking te brengen en te conserveren voor ons nageslacht."   Zit namens het bestuur in de Commissie Communicatie.

Secretaris: dhr H (Harry) Westerhof [ook informatiebeheerder,lid AC]

lid sinds 1.11.2012 Harry over zijn rol: "Ik wil graag als vrijwilliger mijn bijdrage leveren aan het behoud van ons cultureel erfgoed. Dat ik bij een molenstichting secretaris zou worden had ik nooit gedacht. Ik kwam in een voor mij totaal onbekende wereld van molens, molenaars, molenbestuurders en molenorganisaties. Toen ik gevraagd werd, vond ik dat een enorme uitdaging. Een voor mij totaal vreemde wereld waar een andere taal wordt gesproken. De taal begrijp ik inmiddels grotendeels en de mensen leer ik steeds beter kennen. Het geeft mij veel voldoening om samen met alle vrijwilligers en een enthousiast bestuur te werken aan het onderhoud, maar ook aan grote restauraties of herstelwerken aan onze molens." Is tevens verantwoordelijk voor het informatie-beveiligingsbeleid.

Penningmeester: dhr M.H. (Mario) Post
Penningmeester Molenstichting Oldambt sinds 2002. Mario: "Toen ik destijds wethouder werd in de gemeente Menterwolde en o.a. de portefeuille monumenten beheerde was daaraan automatisch het bestuurslidmaatschap van de Ms Oldambt gekoppeld. Na mijn aftreden als wethouder in 2010 heb ik besloten mijn bestuursrol bij de molenstichting voort te zetten. Vanaf de oprichtingsdatum van de nieuwe Molenstichting Midden- en Oost-Groningen zal ik ook daar het penningmeesterschap vervullen. Ik heb geen enkele molenaars achtergrond maar ben wel erg gemotiveerd voor het beheer en de instandhouding van cultureel erfgoed."
Lid: dhr T. (Tjip) Douwstra  [ook molenvriend,lid TC]
Lid sinds 1.3.2017.  Lid van het Dagelijks Bestuur van het Waterschap Hunze en Aa's. Tjip vervangt Wim Koeneman, die in september 2016 is overleden. Is voorzitter van de Technische Commissie.
Lid: dhr B (Bert) Steenhuizen ook molenvriend,lid CC,lid AC]

Lid sinds 1.6.2017.

Adviseurs:

Anne de Jong 

Anne Wieringa [ook molenvriend]

Elbert Westerink [ook molenvriend]

Jan Dijksterhuis [ook molenvriend]
 

De MSMOG is een fusie van MSO en SMS. De SMS was ANBI erkend door de Belastingdienst. Ook de MSO was ANBI erkend.

De MSMOG neemt de rechten en plichten van de SMS over en is ANBI erkend.

The Mill Foundation for Mid- and Eastern Groningen are recognised by the Dutch government as a non-profit organisation (ANBI). 
Bijgewerkt op ( zaterdag, 13 juni 2020 )
 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is het zonnig, alleen in het uiterste zuiden kan wat hoge bewolking voorkomen. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-