Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Noorderwind in augustus brengt bestendig weer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Slochter Molendag Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 21 juni 2008
koren op molenDe 2e Slochterdag Molendag in 2008 is weer succesvol verlopen, dankzij onze enthousiaste molenaars, het Gilde van Slochteren en vele anderen. Waar we uiteraard, en terecht geen invloed op kunnen uitoefenen is het weer, maar gelukkig viel het achteraf gezien reuze mee.

Met een gemiddeld matige wind, die af en toe fors uitschoot, konden de molens goed malen. Het bleef de hele dag droog en zonnig weer. Op alle molens kwamen weer enthousisaste bezoekers langs, al liet het aantal hier en daar wat te wensen over. Aan de publiciteit had het niet gelegen: advertenties in het Bokkeblad en diverse persberichten hadden de nodige ruchtbaarheid aan de molendagen gegeven.

De Slochter Molendag viel dit jaar samen met het Groninger Molenweekend dat ook elk jaar wordt gehouden en georganiseerd door het Groninger Molenhuis. Het thema voor dit jaar was “Koren op de Molen” en naar aanleiding daarvan was Stel’s Meulen in Harkstede zondag het toneel van het Shantykoor de Raitvinken uit Harkstede. Dat dit optreden op de stelling van de molen een groot succes was, heeft u kunnen lezen in de diverse kranten en uiteraard hier, op onze website. Hulde aan Gerrit en Remy die alles uit de kast hebben gehaald om dit succes te behalen. De SMS kon 20 nieuwe donateurs inschrijven!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-