Tijdslijn 98 dagen (vri 24 mei 2024 ... zat 17 feb 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Heden schupjes, morgen drupjes.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Groninger Molenweekend Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie,   
dinsdag, 24 juni 2008
Het weekend van 14 en 15 juni was het weer Groninger molenweekend. De meeste molens in de provincie Groningen waren opengesteld voor publiek vaak in combinatie met andere activiteiten zoals demonstraties van oude ambachten. In Harkstede was korenmolen Stel’s Meulen opengesteld. De molen is een van de zes molens van de Slochter Molenstichting (SMS). De vrijwillig molenaars Gerrit Tammenga en Remy Strijbosch waren aanwezig en begeleidden geïnteresseerden in de molen. koor op stellingOp zaterdag kon het publiek ook kennis nemen van Sumi-e; Chinees penseelverven, een houtsnijwerker en een strovlechtster. En op de zondag trad ’s-middags van 13.00u tot 16.00u het lokale shantykoor De Raaitvinken op. Het waren twee geslaagde dagen waarbij vooral het zangkoor de tweede dag onder het motto ‘Koren op de molen’ een flink publiek aantrok. Het koor stond hoog op de stelling van de molen. Een prachtig gezicht en een prima geluid. Doordat het uiteindelijk niet regende en de zon regelmatig doorbrak was het zangkoor op de stelling van de molen een mooi plaatje.

Voor herhaling vatbaar vonden beide partijen. Mocht u belangstelling hebben voor het koor de Raaitvinken dan kunt u contact opnemen met Dhr. H. Westerveld 050 – 4042332 te Harkstede. Heeft u belangstelling voor Stel’s Meulen neemt u dan contact op met een van de molenaars: Dhr. G. Tammenga 050 – 4041826 of Dhr. R. Strijbosch 050 – 4040831.

De Slochter Molenstichting verwelkomt graag nieuwe donateurs. Voor € 15, - per jaar ontvangt u 6 keer een informatieblaadje m.b.t. de molenactiviteiten in Slochteren en ondersteunt u het onderhoud en daarmee behoud van de molens.

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: lagedrukgebieden blijven een stempel drukken op het Nederlandse weer. Dit betekent dat er voorlopig geen einde komt aan het wisselvallige weer. Dit is vooral morgen en zaterdag goed te merken, dan spelen stevige regen- en onweersbuien een hoofdrol.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-