Tijdslijn 98 dagen (zat 4 mei 2024 ... zon 28 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als is Marmertus oud en grijs, hij houdt toch van vorst en ijs.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Feest! Komt allen! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de commissie communicatie   
donderdag, 27 augustus 2015
Open Monumentendag 2015 - Kunst en AmbachtHet wordt een uitzonderlijk leuk maar ook heel druk weekend, het weekend van 11 tot en met 13 september. Het begon al op vrijdag 11 september, toen we Stel's meulen heropenden. De MSMOG heeft zich formeel voorgesteld, nam afscheid van een aantal voormalige bestuursleden en organiseerde een mini-symposium. Meer hierover volgt later in een verslag.

Aansluitend zijn onze molens ook geopend tijdens de jaarlijkse Open Monumentendagen (zaterdag 12 en zondag 13 september). Afhankelijk van het weer zullen de meeste molens in werking zijn en daarnaast hebben de vrijwilligers op de molen verschillende activiteiten georganiseerd. Klik hieronder op de link 'Lees verder' om te zien wat er allemaal te doen is. Ook hier bent u weer van harte welkom!

Het centrale thema van de Open Monumentendagen in 2015 is "Kunst & Ambacht". Zowel de kunst als het ambacht zal in en rond het monument centraal staan. Het monument is dé plaats waar kunst en ambacht samenkomen. Daarom volop aandacht voor de architectuur – moeder aller kunsten – van het monument zelf, dit keer op een speciale manier uitgelicht. Hieronder vind u onze openingstijden en wat we bij de molens doen.

De Groote Poldermolen, Slochteren (P)
12 september gesloten
13 september
gesloten
Activiteiten:geen
Bijzonderheden:In verband met werkzaamheden is het terrein rond de molen afgesloten. Het is daar momenteel levensgevaarlijk!
De Ruiten, Slochteren (P)
12 september11.00-17.00
13 september 11.00-17.00
Activiteiten:geen
Bijzonderheden:geen
Bakker's Meulen, Slochteren (W)
12 september
11.00-17:00
13 september
11.00-17.00
Activiteiten:geen
Bijzonderheden:geen
Fraeylemamolen, Slochteren (P)
12 septemberi10.30-16.00
13 september gesloten
Activiteiten:Derde molenwandeling - we vertrekken we weer vanuit de Oranjerie bij de borg om 13.30 uur. Kinderen mogen gratis mee, volwassen betalen € 3,-.  Wel even reserveren: 0598 - 421 568
Bijzonderheden:geen
Windlust, Overschild (K)
12 september 11.00-16.00
13 september gesloten
Activiteiten:Er wordt gemalen (bij voldoende wind) en uitleg gegeven over het werk van de molenaar. Ook de afdeling "sterke verhalen" zal een duit in het zakje doen. Onze gasten ontvangen een klein aandenken aan de Windlust in de vorm van een een zakje meel, niet volgens HACCP vervaardigd.
Bijzonderheden:geen
Stel's Meulen, Harkstede (K)
12 september 11.00-17.00
13 september 11.00-17.00
Activiteiten:

De molenaars presenteren op beide dagen de gerestaureerde Bronsdieselmotor die van 1925 tot 1971 in een bijgebouw van Stel's Meulen heeft gestaan voor de aandrijving van een extra maalkoppel. De eigenaar uit Zwartsluis laat oude tijden herleven met zijn 18 PK Bronsmotor type D 15. Omdat dit een eenmalige activiteit is hopen we vele bezoekers te mogen ontvangen. Wil Akkerman maakt keramiek en zij zal zaterdag aanwezig zijn. Op zondag verwelkomen we dan Vlechterij Valkenhof. De eigenaar Ad Langereis is sinds een aantal jaren bezig met het vlechten van eendenbroedkorven van wilgentenen. Sinds kort is het assortiment zelfs uitgebreid met andere vlechtproducten, zoals manden, kerstklokken, vogelvoerkorfjes en pindakaaspothouders voor de vogels.

Bijzonderheden:geen
Entreprise, Kolham (K)
12 septembergesloten
13 september 13.00-16.30
Activiteiten:rondleidingen, foto-expositie: zwart-wit op aluminium DeJee Fotografie.
Bijzonderheden:geen
De Noordstar, Noordbroek (K)
12 september+13.00-16.00
13 september gesloten
Activiteiten:fietstocht/wandeltocht langs molen, expositie, rondleiding door de molen, koffie en thee verkrijgbaar. Wij hebben ook nog een fietsroute op de molen liggen. De molen zal malen op zaterdagmiddag.
Bijzonderheden:geen
De Noordermolen, Noordbroek (P)
12 september10.00-16.00
13 septembergesloten
Activiteiten:geen
Bijzonderheden:geen
De Westerse Molen, Nw Scheemda (P)
12 septembergesloten
13 september 11.00-16.00
Activiteiten:expositie, rondleiding
Bijzonderheden:kleurplaten gratis, fietspad in aanleg, Koeien grazen in de wei.
De Dellen, Nw Scheemda (P)
12 septemberigesloten
13 september 13.00-17.00
Activiteiten:rondleiding
Bijzonderheden: geen
Paaltjasker, Nw Scheemda (T)
12 septembergesloten
13 september gesloten
Activiteiten:geen
Bijzonderheden:is dit jaar helaas niet voor molen De Dellen geplaatst.
 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: dit weekend passeert een volgende storing. Vanavond vallen er buien, lokaal met onweer. Morgen klaart het op, maar in het noorden is het nog lang grijs met aanvankelijk ook af en toe regen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-