Tijdslijn 98 dagen (zon 28 apr 2024 ... maa 22 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het vriest op Sint Vitaal, vriest het nog veertig maal.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Molenleskist Joeswerd Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Harry Westerhof   
zaterdag, 12 december 2015
De molenleskist Het Groninger Molenhuis overhandigde op 11 december 2015 in Feerwerd een molenleskist aan  Molenstichting Winsum. Daarmee kunnen basischoolkinderen de geschiedenis en de werking an Groninger molens ontdekken. De leskist kon gemaakt woren dankzij een legaat van de vorig jaar augustus overleden Roelina Eppinga (94) uit Zoetermeer.  Zij had een speciale band met de molen Joeswerd in Feerwerd. Ook de molengidsen van de MSMOG maken regelmatig gebruik van molenleskisten.

Een molenleskist bevat aanschouwelijk materiaal zoals een handgraanmolentje, een molensteen, flesjes met granen, voorbeelden van houtsoorten en soms ook modernere media, zoals een cd-rom met een simulatie van een poldermolen. In een activiteitencircuit ontdekken kinderen de geschiedenis en de werking van Groninger molens.

De leskist is bedoeld voor alle basisschoolkinderen. De kist wordt op school door een ‘molenaarsknecht’ in de klas gepresenteerd; bij onze Stichting zijn dat vaak de molengidsen, soms begeleid door een molenaar. Uiteindelijk gaan de kinderen ook bij een echte molen kijken.  De molengids leidt de leerlingen rond en geeft ze een aantal opdrachten. De molenaar is er natuurlijk dan ook bij en de leerlingen kunnen vragen stellen aan de molenaar.

Bent u onderwijzer en wilt u ook eens kennis maken met de molenleskist, aarzelt u dan niet en neemt u contact op met onze secretaris, mail adres secretaris@msmog.nl
 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de wind is flink afgenomen en vannacht is het rustig en meest droog. Overdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en blijft het overdag droog. Dinsdag en woensdag is het warm lenteweer maar er is later op de dag wel kans op enkele stevige regen- en onweersbuien.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-