Tijdslijn 98 dagen (maa 29 apr 2024 ... din 23 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Aprilvlokjes brengen meiklokjes.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
2016 Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
zaterdag, 9 januari 2016
Molenvrienden nemen afscheid van 2015 Al vele jaren lang verzamelen bestuur en vrijwilligers zich aan het eind van het jaar. Ook dit jaar weer, deze keer in de molenschuur in Noordbroek. Dat is een beetje "ons clubhuis" zoals voorzitter Wim Koeneman dat graag zegt. Zo'n vaste "uitvalsbasis" is één van de nieuwe ontwikkelingen in onze organisatie. Maar er is veel meer gebeurd.

Tijdens de gezellige bijeenkomst werd er dan ook volop terug- en vooruit gekeken. De fusie tussen de SMS en de MSO speelde in 2015 een belangrijke rol. Na wat zoeken en proberen is er inmiddels een goed werkende organisatie ontstaan. Dat "zoeken" en "proberen" gaat voorlopig nog wel even door maar geleidelijk aan vervagen ook de laatste grenzen tussen "SMS" en "MSO" en worden we steeds meer "MSMOG". Maar dit jaar bracht meer verheugend nieuws: Stel's meulen opgeleverd en feestelijk heropend - wat een mooie dag! - en de molen van de Groote Polder al een heel eind op weg: de roeden gestoken, de molen opgeleverd. Dit jaar volgt het grondwerk. Het gaat goed!

Maar er was ook droef nieuws: ernstige ziekte sloeg genadeloos toe in onze gelederen.  Hier past goed wat Tollens schrijft, in 1819, als hij de emoties van een vader probeert te beschrijven die zijn kind denkt niet weer te zullen zien: "'Hier houdt de spreker stil - hij snikt - hij kan niet meer'". Wat zul je over molentjes schrijven als je van zo nabij met zoveel belangrijker zaken wordt geconfronteerd.. Maar het zijn juist degenen die zo ziek zijn die het liefst door zouden gaan - met zorgen voor de molens, met praten over en schrijven over molens.  Zij vragen niet om begrip of sterkte, laat staan medelijden. Zij vragen ons om ook "gewoon door te gaan, alsof er niets aan de hand is". En dan kun je niet anders - dan ga je door. 

Er is zo veel te doen - instandhouden van onze molens, opleiden van nieuwe molenaars en molengidsen, fondsen werven, aansluiting en samenwerking zoeken. Dat gaan we doen, dat blijven we doen, ook in 2016 en naar we hopen ver daarna!


 

 

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de wind is flink afgenomen en vannacht is het rustig en meest droog. Overdag wisselen zon en stapelwolken elkaar af en blijft het overdag droog. Dinsdag en woensdag is het warm lenteweer maar er is later op de dag wel kans op enkele stevige regen- en onweersbuien.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-