Tijdslijn 98 dagen (zat 4 mei 2024 ... zon 28 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Een bijenzwerm in mei, is een goed teken voor de wei.
In memoriam Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zondag, 24 januari 2016
Lammert werkt aan de baard van de Entreprise

"Zó is de wereld zo klaain en zo muide." - Simon van Hasselt

Onze makker, onze kameraad, onze Lammert - hij is er niet meer. Wat kun je nog zeggen als iemand, zo sterk, zo levendig, er niet meer is. Onwerkelijk.

Lammert, in de zon, bij zijn "Grode Polder" molen - wat zal het vreemd zijn dat hij er niet meer bij zal zijn deze zomer. Wat zullen we hem missen: altijd een verhaal, altijd een belevenis, altijd iets interessants te melden.

Hij stond aan de basis van de Slochter Molenstichting. En die vormde weer de basis voor onze Stichting. Wij zijn Lammert dankbaar voor alles wat hij heeft gedaan - het was zo veel.

Hij was nog op de been toen de restauratie van zijn molen gaande was, gaf aanwijzingen, leefde innig mee. Bij het roeden steken moest hij in de auto blijven, maar hij genoot zichtbaar, maakte nog foto's. Uiteindelijk ging ook autorijden niet meer en werd hij bedlegerig. Maar als je niet meer op kunt staan kun je nog tikken - en als je nog kunt tikken kun je je nog inzetten voor de molens. Want zo was Lammert, een door- en door molenaar, instructeur en adviseur en tot het laatst een vechter.

Lammert Groenewold is vrijdagmiddag, 22 januari 2016, overleden na een strijd met een vreselijke ziekte. Hij is 55 jaar geworden. Wij zullen er proberen te zijn voor zijn familie, wiens gemis nog zoveel groter is dan het onze.

De molens van onze Stichting zullen ter ere van deze grote man de komende zes weken in de rouw staan.

Moge hij rusten in vrede.

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het weekend verloopt weliswaar wisselvallig, maar dat betekent natuurlijk niet dat er alleen maar buien zijn. Er zijn ook mooie droge perioden met wat zon!
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-