Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Noorderwind in augustus brengt bestendig weer.
Ruimte! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Gerrit Tammenga   
vrijdag, 11 maart 2016
Meer wind in HarkstedeStel's Meulen in Harkstede is na de renovatie en heropening weer helemaal klaar om te malen. Maar dan moet er wel wind zijn. En als die wind er is, dan moet hij de molen wel kunnen bereiken. Jammer genoeg stonden er een aantal hoge bomen rond de molen. Met name in de zomer, als er blad aan die bomen zit, vangen ze heel wat wind weg. Gisteren zijn er daarom een aantal bomen gekapt door medewerkers van Landschapsbeheer Groningen. Op de foto's die hieronder te vinden zijn ziet u de situatie voor en na.

voorna
Behoorlijk wat windbelemmering. Een stuk ruimer!

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-