Tijdslijn 98 dagen (woe 5 aug 2020 ... don 30 apr 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Begin augustus met regenvlagen, in de laatste dagen zal de regen ons weer plagen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Nieuwjaarsvisite Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de redactie,   
zaterdag, 3 januari 2009
Gezellig samenzijn Zaterdagmorgen, 3 januari 2009, kwamen de mulders en het bestuur van de Slochter Molenstichting bijeen in molen "Windlust" in Overschild voor een Nieuwjaarsbijeenkomst. Het is een traditie geworden dat we elkaar opzoeken aan het eind van het oude, of aan het begin van het nieuwe jaar. Tijdens een gezellig samenzijn werd teruggekeken op het molenjaar 2008 en werden verwachtingen uitgesproken over het nieuwe jaar.

Koos Brekeling Voorzitter Koos Brekeling sprak zijn dank uit aan de molenaars en medebestuursleden, immers: zonder hun inzet en betrokkenheid is het onmogelijk de molens in stand te houden. Hij keek verder terug op een oud jaar waarin de activiteitencommissie van de SMS successen oogstte: het nieuwe SMS-je, de nieuwe webstek en een groot aantal succesvol verlopen evenementen. Aan de molens werd het nodige (groot) onderhoud gepleegd: de lange spruit in Harkstede, bijvoorbeeld, maar ook veel verfwerk. De aanwezigen konden "life" nog een resultaat van het afgelopen jaar bewonderen: de splinternieuwe kammen die Lex en Marius in "hun" bovenwiel hadden gekregen.

Secretaris Lammert Groenewold memoreerde de financiële meevallers van het jaar, die het mogelijk hadden gemaakt de aanbesteding van de molen in Kolham uiteindelijk rond te krijgen. 2009 brengt ons een nieuwe molen in Kolham, dat staat vast!

Maar er is meer om naar uit te zien: het 150 jarig jubileum van molen Windlust, waar de nodige festiviteiten aan zullen worden verbonden, het weer maalvaardig maken van molen De Ruiten en het op orde brengen van circuitbemaling bij molen De Groote Polder. Na jarenlang zaaien lijkt de oogsttijd gekomen te zijn.

De aanwezigen luisterden met belangstelling en onder het genot van een hapje en een drankje. Na het officiële gedeelte werd ook informeel nog het nodige gesproken over molens, dat spreekt vanzelf. De mulders kregen aardige presentjes: zo werden de nieuwe emblemen "veur op de overall" gepresenteerd en stond er een tas met lekkers klaar om mee te nemen bij vertrek - een bedankje van het Bestuur, dat zichtbaar op prijs werd gesteld. 

Molenaar Marius Biesheuvel liet een fraai voorbeeld zien van een kerstkaart - u kent ze wel: met van die aardige molentjes er op - maar dan wel barstensvol fouten, die alleen een mulder maar lijkt te zien. Binnenkort op deze site te bewonderen. Tenslotte klommen alle mulders de kap van de Windlust in om de kammen te bewonderen en namen bij de (brandveilige) gezellig snorrende petroleumkachel afscheid van elkaar. Een gelukkig 2009, iedereen!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht zijn er in de noordwestelijke helft enkele wolkenvelden aanwezig.Verder is onbewolkt. Het blijft droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-