Tijdslijn 98 dagen (don 6 aug 2020 ... vri 1 mei 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Noorderwind in augustus brengt bestendig weer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Biscuit! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Anna Tammenga   
vrijdag, 27 mei 2016

Biscuit..? Tijdens het groninger molenweekend komt mevr. Wil Akkerman op Stel's meulen. Ze brengt haar keramiek mee en gaat ook kleien.Thuis maakt ze uit een stuk klei beelden, dieren en potten, eigenlijk heel veel varia. Eerst een voorwerp maken daarna "biscuit stoken" op 900 graden en daarna glazuren  en op 1060 graden bakken.

De meeste keramisten stoken hun werk twee keer. De eerste keer wordt het goed gedroogde werk, ook wel beendroog genoemd, (heel droog, want als het werk nog vochtig is kan het scheuren/ontploffen in de oven) op een lage temperatuur gestookt; de biscuit stook. Meestal gebeurt dat op 950 à 1020 °C.

Mevrouw Akkerman stookt haar werk altijd op 1000 °C. Als klei boven ongeveer 800 °C wordt gestookt, is al het chemisch gebonden water verdwenen en is de klei onomkeerbaar veranderd in keramiek. Omdat de klei gestookt op deze temperatuur zeer poreus en kwetsbaar is, wordt keramiek dus meestal op een hogere temperatuur gestookt. Dit bijzondere proces zal mevrouw Akkerman graag toelichten, u bent van harte welkom op de molen. 

Fruitbiscuit Biscuitbordje

 

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht zijn er in de noordwestelijke helft enkele wolkenvelden aanwezig.Verder is onbewolkt. Het blijft droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-