Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In de korte maand regen, is vette mest een zegen.
De molenopenapp Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door de mapmaster   
woensdag, 8 juni 2016

Informatieve kaartjes met dank aan Google!We willen u het liefst zo vaak mogelijk op de molen zien. Maar dan moet er natuurlijk wel iemand zijn om u te ontvangen. Helaas, molenaars zijn niet meer, zoals vroeger, de hele dag op en rond hun molen te vinden, het is tegenwoordig voornamelijk vrijwilligers(vak)werk.

Nou plannen we meestal voor molens wel vaste openingstijden en die publiceren we dan ook.  Maar soms is er dan geen wind, of te veel wind. Of is er iets in reparatie. Anderzijds is er soms ook wind en gelegenheid op andere dagen dan de "vaste" dagen. Dan is de molen open op niet reguliere tijden. En dan bent u meestal ook van harte welkom. - als u het maar wist. Niet iedereen woont immers op zichtafstand van onze molens.  Je kunt bellen - maar dat voelt ook wat opdringerig aan voor veel mensen. En je moet het nummer wel hebben. En de molenaar moet dan ook de tijd hebben om de telefoon aan te nemen. 

Daar hebben we bij de MSMOG wat over nagedacht en we vonden een oplossing.

Onder het kopje "Over ons -> molens"  ziet u sinds half mei 2016 een kaartje waarop onze molens pronken.  Zo'n kaartje ziet u wel vaker: het is een Google kaartje (Google maps).  Op de juiste plekken ziet u onze molens aangegeven. U kunt er op klikken en dan ziet u een popup met de reguliere openingstijden, de locatie en een fotootje van de molen. Maar dat weet u al, want u bent hier gekomen door in zo'n popupje op een linkje te klikken.  

De molen die u aanklikte doet mee aan een experiment. Een molenaar die meedoet aan het experiment heeft een app op zijn mobiele telefoon, waarmee hij of zij zelf aan kan geven of hij bij de molen is en of hij bezoekers kan ontvangen.  Als hij dat doet wordt de MSMOG webstek automatisch bijgewerkt en kunt u zien tot hoe laat u welkom bent op de molen. En om het nog makkelijker te maken om een draaiende molen te spotten .. gaat de molen ook daadwerkelijk draaien op het kaartje! Ziet u dus een draaiende molen op het kaartje dan is deze open - en door op die molen te klikken ziet u tot ongeveer hoe laat u welkom bent. Dat is toch een stuk makkelijker dan gokken of bellen, vonden wij.

Merk op dat het nu nog gaat om een technisch experiment, momenteel is het voor drie molens aangezet (de molen van de Groote Polder, de Entreprise en de Noordermolen).  Bestuur en molenaars volgen het experiment, dat geleidelijk aan zal worden uitgebreid.

 

 


 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-