Tijdslijn 98 dagen (zon 28 apr 2024 ... maa 22 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het vriest op Sint Vitaal, vriest het nog veertig maal.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Daar zijn ze dan ..... Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Victor Valk   
woensdag, 15 juni 2016
Een hele vlucht valkjes!Daar zijn ze dan, de vijf! Vijf jonge torenvalken, geboren boven op de rietrand van poldermolen De Ruiten. Na een paar dagen, ietwat ongeduldig en tevergeefs controleren, kon molenaar Henk Helmantel de eerste vier jonkies "verwelkomen" op zaterdag 4 juni jl. en de volgende dag waren ze alle vijf "uit". Diezelfde zondag kon hij zelfs getuige zijn van de eerste hapjes muis, die moeder-torenvalk haar kleintjes in piepkleine stukjes toestopte. Er zijn inmiddels de nodige afpraken gemaakt om de jonge vijf te gaan meten, wegen en te ringen.

Voor de liefhebbers volgen nog wat foto's.

Na wat ongeduldig wachten: toch 4 jonkies Zaterdag 4 juni - hier zie je al vier valkjes in afwachting van hun broertje of zusje, die nog nog in het ei zit wat je links ziet liggen. 
Een dag later waren er vijf ..... Zondag 5 juni - nummer 5 is ook uitgekomen. De dop ligt nog in het nest. 
De eerste hapjes voor de vijf kleintjes Moeder valk heeft het er druk mee. Ze voert de jongen stukjes muis, die ze eerst in kleine stukjes heeft gescheurd. 
Voor het voeren eerst argwanend spieden Dit, nadat ze eerst een paar keer heel argwanend naar het kleine ronde gaatje keek, waardoor de opnames werden gemaakt, van boven haar nest.
Na een kleine week:  Een duidelijk verschil! Zaterdag 11 juni - dat ze van die lekkere hapjes goed groeien, laat de laatste opname, een kleine week later, zien. Net mooi in het Groninger molenweekend. Op deze laatste foto is nog een muis te zien, die Henk Helmantel weer in het nest deponeerde, nadat moeder-valk die, bij wat extra lawaai beneden, uit haar klauwtje liet vallen. Maar twee uur later was ie heerlijk opgepeuzeld .....
 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanavond waait het in eerste instantie in het noordwesten eerst nog even flink door, maar langzaamaan wordt het rustiger weer. Vanaf morgen zijn er perioden met zon en vanaf dinsdag ook kans op een (stevige) onweersbui. De temperaturen lopen op, met op woensdag in het oosten wellicht zomerse maxima.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-