Tijdslijn 98 dagen (zon 28 apr 2024 ... maa 22 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het vriest op Sint Vitaal, vriest het nog veertig maal.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Een weerzien Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
vrijdag, 17 juni 2016
Een oude bekende! Gistermiddag moest ik nog even de spullen van de mini-expositie tijdens de Groninger Molendagen in De Ruiten opruimen en bijna gelijktijdig stopte een andere auto bij de molen, waar  twee dames uitstapten, die even later in de deuropening van de molen verschenen. Bij het kennismaken bleek het, eigenlijk wel tot mijn verrassing, te gaan om, zoals zij het even later ook verwoordde in het gastenboek "de eerste vrouwelijke molenaarster" , Wilma Dirks. Wilma Dirks, toen nog Wilma Poort-Dirks, herinner ik mij - van omstreeks de jaren '70 - als de altijd vrolijke en vriendelijk zwaaiende jonge moeder Poort, die haar kinderen naar school bracht in haar Simca 1000.

De in de jaren '70 uitgegeven kaart van De Ruiten Wilma was op dat moment getrouwd met de in augustus 2015 overleden oud-molenaar van De Ruiten, Willem Poort. Zij gaf in die jaren ook de eerste (?) ansichtkaart van De Ruiten uit (zie bijlage), een kaart, waarvan ik er omstreeks 2005 nog een aantal in de molen aantrof.
Wilma Dirks schrijft een stukje in het gastenboek Ze woont tegenwoordig in Uden (NB) en ze vertelde dat ze inmiddels 70 jaar is. Wilma Dirks was - net als ikzelf - in die ruim 40 jaar natuurlijk wel flink veranderd, maar ik herkende haar toch nog goed.
Het geschreven stukje in het gastenboek Natuurlijk moesten er nog een paar regels in het gastenboek geschreven worden.

Een, ondanks alle gebeurtenissen in die tijd, toch bijzonder weerzien!

 

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanavond waait het in eerste instantie in het noordwesten eerst nog even flink door, maar langzaamaan wordt het rustiger weer. Vanaf morgen zijn er perioden met zon en vanaf dinsdag ook kans op een (stevige) onweersbui. De temperaturen lopen op, met op woensdag in het oosten wellicht zomerse maxima.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-