Tijdslijn 98 dagen (maa 6 mei 2024 ... din 30 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In mei een warme regen, betekent vruchtenzegen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Erfgoedschatten geslaagd Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Helmantel   
zaterdag, 30 juli 2016
De jeugd, mooi met beide voeten op de grond
Op basisschool "De Driesprong" werd het schoolseizoen 2015/16 afgesloten met het educatietraject "Erfgoedschatten van Slochteren". Het was ook dit jaar weer een groot succes!
 
Op school werd er druk gewerkt aan het project Kort voor de vakantie gingen de drie groepen 1 en 2, met in totaal ruim 90 kinderen, met het project bezig. De molenaars Gerrit Tamminga en Henk Helmantel introduceerden de molenleskist in de drie groepen, waarna de drie jufs in hun groep met veel enthousiasme aan de slag gingen.
Op school werd er druk gewerkt aan het project

Twee weken later bezochten de kinderen Stel's Meulen. Dat was voor de vier aanwezige molenaars:  Gerrit Tamminga, Marius Biesheuvel, Lex van der Gaag en Henk Helmantel een heel drukke maar vooral ook erg leuke dag.


De grote groepen kinderen genoten met volle teugen en waren vooral erg onder de indruk van de grootte van de molen. En natuurlijk waren ze heel erg blij met hun zelfgemaakte molentjes!

 

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: geleidelijk wordt het standvastiger weer, maar in de loop van maandag krijgt het zuiden nog last van een laatste actieve storing met lokaal veel regen. Daarna overheerst het droge weer in het hele land, wisselen zon en wolken elkaar af, en wordt het overdag gemiddeld 18 graden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-