Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Blijven de zwaluwen ook nog na de 25 ste, wees voor de winter niet bang.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
De Ruiten in oldtimer-kalender Facebook LinkedIn Twitter
zondag, 15 maart 2009
De Ruiten in oldtimer-kalender Roots Club NederlandIk kreeg onlangs een emailtje met in de bijlage een foto van een schitterende Sunbeam Alpine S V, met "mijn" poldermolen De Ruiten daarachter.

In de bewuste email werd aangegeven dat de foto zou staan in de kalender van de Rootes Club Nederland. Een paar dagen later kreeg ik een exemplaar van de kalender en bij de maand April 2009 stond deze foto afgedrukt.

Deze prachtige opname prijkt, bij de maand april 2009, op de kalender van Rootes Club Nederland. De Rootes Club Nederland vertegenwoordigt de merken Sunbeam, Talbot, Humber, Hillman, Singer en Commer.

Bij de foto is als bijschrift geplaatst: "Sunbeam Alpine S V van Johan Kroon voor een typische Hollandse molen"

Na enig onderzoek en contact met een bestuurslid van de Rootes Club bleek, dat Johan Kroon aan de Hoofdweg in Froombosch woont en tot voor kort eigenaar was van deze Sunbeam uit 1968.

Hij maakte van deze auto nog meer opnames, waaronder één voor "buur"molen De Groote Polder.

Op de website van Rootes Club Nederland (http://www.rootesclub.nl ) is de Sunbeam ook nog te zien. Ga daarvoor naar de homepage en naar de link Onze auto’s / Our cars. Even scrollen en je komt bij de foto uit.

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-