Tijdslijn 98 dagen (zon 5 apr 2020 ... maa 30 dec 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Grasmaands gril is hooimaands wil.
Molenommetjes Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Activiteitencommissie   
zaterdag, 15 juli 2017

Groningen kent ruim 80 molens. Een groot deel daarvan staat in het buitengebied, wat verloren mooi te zijn. Maar veel mensen komen er nooit. Daarom hebben wij een aantal mooie wandelroutes uitgezet, met onze molens als middelpunt. Deze leuke wandelingen noemen we "de ommetjes".

De ommetjes worden in groepsverband georganiseerd. De kosten zijn laag, u betaalt in principe alleen voor de koffie en versnaperingen. Wel moet u zich van te voren opgeven voor deelname. Voor elk ommetje is er een uniek e-mail adres bedacht, dat u onderaan deze pagina kunt vinden.  U dient zich ongeveer 10 dagen van te voren aan te melden.

Het uitzetten van de ommetjes gebeurt in samenspraak met het waterschap Hunze en Aa’s, de boeren (als landeigenaren) en Landschapsbeheer Groningen. Die zorgt voor routebordjes en probeert de ommetjes in hun eigen wandelingen op te nemen. Voor bezoekers is het interessant omdat de ommetjes langs bezienswaardigheden gaan: kerken, boerderijen of een galerie.  Honden kunnen helaas niet mee, omdat de tocht ook over boerenland gaat en de honden onbedoeld infecties over kunnen brengen op de gewassen.

OMMETJE WESTERSE MOLEN

U kunt zich opgeven voor het Ommetje rond de Westerse Molen via het mail-adres ommetje-westersemolen@msmog.nl   Een folder die het ommetje beschijft vind u hier .

OMMETJE WINDLUST

U kunt zich opgeven voor het Ommetje Windlust via het mail-adres ommetje-windlust@msmog.nl   Een folder die het ommetje beschijft vind u hier .

 

Voorzitter Reint Huizenga vertelt op Radio 5 over de ommetjes.

 

Nog wat foto's van het plaatsen van de markeringen voor de ommetjesDrie op een rijReint geeft er een klap opMet de boor in de hand kom je door het ganse land.

 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag schijnt de zon uitbundig. Voor begin april is de temperatuur hoog, de maxima liggen tussen 17°C in het noordelijk kustgebied en 22°C in het zuidwesten.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-