Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Molendag 2018


Tijdslijn 98 dagen (zat 16 feb 2019 ... zon 11 nov 2018)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In de korte maand regen, is vette mest een zegen.
Molendag 2018 PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door de Commissie Communicatie   
vrijdag, 11 mei 2018
Zakken!Op 12 mei is het Nationale Molendag. Veel van onze molens zullen geopend zijn. In Harkstede is onze Amerikaanse molenaar Chris West aanwezig om u in zowel Nederlands als Engels te woord te kunnen staan.  Verder wordt ook dan weer het traditionele "Rondje Harkstede" georganiseerd.  Maar er is meer te beleven rond onze molens..

Hoewel nog niet helemaal hersteld - men is nog aan het voegen - zal de molen van de Groote Polder dit jaar ook weer open zijn. Het nieuwe gevlucht is indrukwekkend en weer helemaal op de oude omvang: 21.4 meter. Komt dat zien!

Op onze molen De Dellen komt om half 12 op Wiebe Kleinstra van Radio Noord op bezoek. Ergens kort daarna volgt uitzending. En dat is niet de enige uitzending die vanaf de Dellen wordt verstuurd: molenaar Hans Tiddens is radiozendamateur en zal ook dit jaar weer meedoen aan Mills on the Air. Vanaf vele molens zullen radiozendamateurs contact zoeken met elkaar. U bent van harte welkom!

Ook molen de Entreprise is open. In het Dagblad van het Noorden is men ook al in de stemming: op pagina 18 vind u een mooi artikel waarin de molendagen en met name onze molen Entreprise in het middelpunt staan. U kunt het artikel hier dowloaden.

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is vandaag zonnig en droog, in het noordwesten van het land kunnen vanmiddag wolkenvelden van zee binnendrijven. De maximumtemperaturen liggen tussen 10°C langs de noordwestkust en ongeveer 15°C in Limburg.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-