Tijdslijn 98 dagen (zon 20 sep 2020 ... maa 15 jun 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Donder in september, sneeuw in maart.
Molendag Stel's Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Mischa Habermehl (MIO)   
zaterdag, 12 mei 2018
Stelling Stel'sWe kunnen vandaag terugkijken op een hele mooie molendag op Stel’s Meuln in Harkstede. Chris West en ondergetekende waren blij elkaar weer eens te ontmoeten na een lange winterperiode. De zon was erbij en de wind kwam later ook. Genoeg om het luiwerk eens goed te testen en alles weer eens voldoende te smeren en laten draaien. Er kwamen ruim 25 mensen de molen bezoeken van jong tot oud. Uit Duitsland, Polen, Letland, Nederland en natuurlijk de vaste supporters uit Harkstede en ommeland.

Tussen de bedrijven door is de kinderschommel onder de stelling voorzien van een solide driehoek ophanging, zijn er plannen gemaakt om het luiluik veiliger te maken en werden de lagers regelmatig gecontroleerd. We konden genieten van oude bekenden die zich onverwachts aandienden maar ook de tijd nemen om een uitgebreide rondleiding te geven aan mensen die echt heel erg onder de indruk waren. Boven in de kap naast de enorme bovenas wordt het dan plotseling heel erg stil. De verwondering van iemand die dit culturele erfgoed echt op waarde schat is overdonderend. Daar doe je het voor.

Ook de organisatie rondom het rondje Harkstede is aan de orde geweest. Naar de toekomst zal er een duidelijker rooster gemaakt worden om de bezetting voor deze goed bezochte molen veilig te stellen totdat er een tweede molenaar beschikbaar komt. Al met al een hele mooie molendag met alles erin wat een molenaar in opleiding motiveert om met enthousiasme door te gaan.

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is het zonnig, alleen in het uiterste zuiden kan wat hoge bewolking voorkomen. Het blijft droog en de middagtemperatuur loopt uiteen van 19°C op de Wadden tot 25°C in het zuiden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-