Tijdslijn 98 dagen (zat 30 mei 2020 ... zon 23 feb 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Hoe meer onweer in mei, zoveel minder in de herfst.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Leo geslaagd! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
zaterdag, 4 mei 2019
Waar zouden die bloemen voor zijn?Op de Widde Meulen in Ten Boer worden vandaag de regionale examens gehouden. Onze leerling Leo is als eerste aan de beurt. Het weer laat niet toe dat er gedraaid wordt, maar Leo heeft in de afgelopen periode al meer dan voldoende laten zien dat hij het zeil keurig voor kan leggen. Immers, een kandidaat is altijd zes weken van te voren op de molen aanwezig om de molen te leren kennen. De molenaars van de Widde zullen vast de examencommissie wel ingefluisterd hebben dat het wel goed zit met Leo's zeilvaardigheid.

Leo word door een hele groep volk ontvangen: de examencommissie, dan de molenaars van de Widde, een gast - Rolf is ook instructeur en komt meekijken met het examen - en natuurlijk de beide instructeurs van Leo: Lex en Henk.

In een spervuur van vragen wordt Leo de maat genomen. De kap, de stelling de staart, het weer, wieksystemen.. er komt van alles en nog wat aan de orde. Leo weet het vrijwel allemaal keurig te beantwoorden. De examencommissie gaat steeds tevredener kijken. 

Dan wordt Leo de stelling opgestuurd, de commissie moet het er toch even over hebben. Dat duurt niet lang - en dan mag Leo de uitslag vernemen. Toch even spannend, en de kandidaat krijgt nog mee dat hij nog eens goed naar de wieksystemen moet kijken. Maar ... "u bent geslaagd, gefeliciteerd!"

Een zeer tevreden Leo mag nog even met Ida op de foto. De bloemen van de instructeurs vormen een passend decorstuk voor zo'n mooie gebeurtenis. Leo, van harte gefeliciteerd - en op naar het landelijk!

Geslaagd!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is er veel zon, maar in de middag ontstaan er ook enkele stapelwolken. Het blijft droog en in de avond lossen de stapelwolken weer op.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-