Tijdslijn 98 dagen (zat 30 mei 2020 ... zon 23 feb 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Mei koel en te nat, brengt koren in het vat.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Ommetje Windlust open Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Bert Steenhuizen   
zaterdag, 4 mei 2019
Ommetje WindlustOVERSCHILD –  Het Ommetje Windlust van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen (MSMOG) wordt vrijdag 10 mei om 13.00 officieel geopend. In het dorpshuis De Pompel aan de Meerweg 16 in Overschild zal burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen de opening zijn rekening nemen.

De opening begint met een aantal toespraken in het dorpshuis De Pompel. Daarna lopen de aanwezigen het ommetje van circa zeven kilometer onder begeleiding van een gids waarbij ze een bezoek brengen aan het kerkgebouw, de molen en het E.A.Z.Wind in Overschild. Rond 16.00 uur is de afsluiting.

De Molenstichting is initiatiefnemer en heeft dit ommetje ontwikkeld voor wandelaars in nauwe samenwerking met de verschillende grondeigenaren, dorpsbelangen en het waterschap Hunze en Aa's.

Tijdens de wandeling neemt men direct kennis van de molen Windlust. De stichting wil haar doelstelling voor het behoud van haar molens als cultureel erfgoed op deze manier extra onder de aandacht brengen en het dorpshuis, E.A.Z.Wind in Overschild, de Nederlandse Hervormde Kerk in Overschild en Routebureau Groningen hebben samengewerkt om dit ommetje tot stand te brengen. "Een echte liefhebber kan Groningen niet verlaten zonder een bezoek te hebben gebracht aan Enschede aan Zee Wind in Overschild", zegt Homme Jan Ritsema. Tevens maakt men kennis met het natuurgebied langs het Schildmeer.

De folder voor het ommetje Windlust kunt u van onze website downloaden .

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is er veel zon, maar in de middag ontstaan er ook enkele stapelwolken. Het blijft droog en in de avond lossen de stapelwolken weer op.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-