Molenstichting Midden- en Oost-Groningen - Huwelijk bij De Ruiten


Tijdslijn 98 dagen (vri 22 nov 2019 ... zat 17 aug 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
De dag aan Sint Cecilia gewijd, is de maatstaf voor de wintertijd.
Huwelijk bij De Ruiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Herman Sandman   
vrijdag, 21 juni 2019
Vreugd Het telefoontje van mijn vrouw, een paar maanden geleden, bleek een soort dienstmededeling. "je moet 21 juni vrij nemen, dan gaan we trouwen.". Waarmee de laatste kans op een romantisch momentje op zijn Oost-Gronings de revue passeerde. Er ging niemand op de knieƫn, er werd geen vraag gesteld waarop ik 'ja' kan zeggen en we vielen elkaar niet huilend in de armen. Ik zei: "Is goed. Grappig.".

We hadden het er wel vaker over gehad. Omdat het leuk zou zijn, niet omdat het echt nodig was. Wat wij delen is juridisch afgedekt. Bovendien zeg ik al 'mijn vrouw', omdat 'mijn vriendin' op mijn leeftijd klinkt als een tweede leg.

Ons idee was gewoon een bescheiden feest met wat vrienden, bekenden en familie, in een "Italiaanse setting' met tafels in een mooie tuin en lekker eten en drinken. Een accordeonist leek me ook wel leuk, maar het is een deejay geworden.

Hoewel ze zich dat niet kan herinneren, ze ze dat ik bijna niks hoefde te regelen, dat zou zij met vriendinnen en zussen doen en zo geschiedde. Zelf twijfelt ze of alles wel goed komt, maar afgaand op wat ik meekrijg komt alles goed. 

Apart is dat, hoewel we bijna 25 jaar samen zijn en huis en kinderen hebben, het voelt alsof het nu wel wat definitief wordt. Het weer is nog even een dingetje. De app toonde heel lang voor ons dorp voor onze dag een wolkje met regen. Sinds gisteren is een voorzichtig zonnetje te zien.

Naschrift van de redactie: deze column werd door Herman op 15 juni 2019 geschreven  en in het Dagblad van het Noorden geplaatst. De verder niet genoemde lokatie waar Herman zijn huwelijk vierde bleek aan de Groenedijk te liggen, in de buurt van molen De Ruiten. Molenaar Henk Helmantel zette de molen uiteraard in de vreugd. Herman, namens Bestuur, molenaars, molengidsen en molenvrienden van harte!

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanochtend is het bewolkt en met name in het oosten zou lokaal lichte regen kunnen vallen. In de loop van de ochtend komen van het zuiden uit opklaringen het land binnen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-