Tijdslijn 98 dagen (zon 27 sep 2020 ... maa 22 jun 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Een warme september, een droge oktober.
Huwelijk bij De Ruiten Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Herman Sandman   
vrijdag, 21 juni 2019
Vreugd Het telefoontje van mijn vrouw, een paar maanden geleden, bleek een soort dienstmededeling. "je moet 21 juni vrij nemen, dan gaan we trouwen.". Waarmee de laatste kans op een romantisch momentje op zijn Oost-Gronings de revue passeerde. Er ging niemand op de knieën, er werd geen vraag gesteld waarop ik 'ja' kan zeggen en we vielen elkaar niet huilend in de armen. Ik zei: "Is goed. Grappig.".

We hadden het er wel vaker over gehad. Omdat het leuk zou zijn, niet omdat het echt nodig was. Wat wij delen is juridisch afgedekt. Bovendien zeg ik al 'mijn vrouw', omdat 'mijn vriendin' op mijn leeftijd klinkt als een tweede leg.

Ons idee was gewoon een bescheiden feest met wat vrienden, bekenden en familie, in een "Italiaanse setting' met tafels in een mooie tuin en lekker eten en drinken. Een accordeonist leek me ook wel leuk, maar het is een deejay geworden.

Hoewel ze zich dat niet kan herinneren, ze ze dat ik bijna niks hoefde te regelen, dat zou zij met vriendinnen en zussen doen en zo geschiedde. Zelf twijfelt ze of alles wel goed komt, maar afgaand op wat ik meekrijg komt alles goed. 

Apart is dat, hoewel we bijna 25 jaar samen zijn en huis en kinderen hebben, het voelt alsof het nu wel wat definitief wordt. Het weer is nog even een dingetje. De app toonde heel lang voor ons dorp voor onze dag een wolkje met regen. Sinds gisteren is een voorzichtig zonnetje te zien.

Naschrift van de redactie: deze column werd door Herman op 15 juni 2019 geschreven  en in het Dagblad van het Noorden geplaatst. De verder niet genoemde lokatie waar Herman zijn huwelijk vierde bleek aan de Groenedijk te liggen, in de buurt van molen De Ruiten. Molenaar Henk Helmantel zette de molen uiteraard in de vreugd. Herman, namens Bestuur, molenaars, molengidsen en molenvrienden van harte!

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is bewolkt en er zijn perioden met regen, van het noordoosten uit wordt het geleidelijk droog. De temperatuur ligt tussen 11°C in Zuid-Limburg tot 16°C in het noordoosten.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-