Tijdslijn 98 dagen (din 25 feb 2020 ... woe 20 nov 2019)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Wanneer februari iedereen winst brengt, dan klagen de boeren het minst.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Riddersloagen! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
vrijdag, 20 september 2019
Derk Jan Tinga onderscheiden Woensdag bracht hij nog een leerling naar het examen. Aan onze instructeurs Lex en Henk vertelde hij toen nog dat hij al bijna 40 jaar molenaar was. Maar wat hij nog niet wist is dat er iets aan stond te komen in verband met dat heugelijke feit. Want vandaag werd Derk Jan Tinga (1955) uit Winsum benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Henk Jan Bolding van gemeente Het Hogeland had de eer Derk Jan het lintje op te mogen spelden.

Versierselen op Derk Jan

Derk Jan ontving het lintje in de pelmolen ‘De Vier Winden’ in Pieterburen. Zijn DHM certificaat ontving hij op 20 september 1979, precies 40 jaar geleden. Naast dit feit is Derk Jan ook instructeur voor het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Dankzij hem zijn velen molenaar geworden.

Derk Jan is in het dagelijks leven zelfstandig graficus en heeft ook meegewerkt aan boeken over het Groninger pelbedrijf. Hij stond in 1992 aan de wieg van de Molenstichting Winsum en 10 jaar lang (2002-2012) voorzitter van deze Stichting.

Het Bestuur, de molenaars, de molengidsen en molenvrienden  van de MSMOG feliciteren Derk Jan van harte met deze welverdiende onderscheiding!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vooral in het zuidoosten en noorden van het land is er vrij veel bewolking, elders zijn er brede opklaringen. Het is op de meeste plaatsen droog.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-