Tijdslijn 98 dagen (din 23 apr 2024 ... woe 17 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Valt voor Sint Joris geen regen, dan komt er na hem des te meer.
NH en FRL in GR! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Wim van Rheen   
zondag, 15 december 2019
De molenaars op visiteCollega's die ook een passie hebben voor molens zijn vrijdag 29 november om 15.00 u bij de Windlust in Overschild. Met 8 mannen en maar liefst 1 vrouw wordt het gezelschap welkom geheten door de molenaars Lex en Marius. Terwijl we genieten van de koffie met lekkers vertellen zij om de beurt het verhaal van de molen en onstaat er een uitstekende sfeer. Uiteraard bezichtiging van de molen en aandacht voor het motorhok.

Het is nog net licht als het gezelschap bij de Ruiten in Slochteren arriveert. Meulentje van Bakker krijgt ook aandacht en de leuke details weet Henk als molenaar goed bij het gezelschap onder de aandacht te brengen. Kort wordt ook stilgestaan bij het overlijden van de weduwe van de eerdere eigenaar van Bakkers Meulentje.

Het molenaars gezelschap brengt de avond en nacht door in het Oldambt. Zaterdag om 10.00u draait molen De Dellen in Nieuw Scheemda. De grootste paaltjasker van nederland krijgt eerst aandacht maar draait nu niet.  De bijzondere technische details vergroten het enthousiasme onder het gezelschap. 

Later maken we met elkaar een Spoordijk wandeling naar de Westerse molen te Nieuw Scheemda. In restauratie vinden zij dat toch de moeite waard om te zien.  In zonneschijn en wind draait de Noordermolen. Ze worden hartelijk ontvangen door Vincent . Gezellig - het loopt qua tijd uit. In de molenschuur naast de Noordstar in Noordbroek maakt iedereen kennis met de voorzitter die een inleiding zal houden over de molenstichting en het werk dat zij doet. Aansluitend volgt bezichtiging van De Noordstar waarbij Teake uitleg geeft. Zo eindigde het molenaarsuitje van dit gezelschap en nemen we afscheid van dit leuke gezellige molenaars clubje 

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: na een frisse, maar aardige dag volgt een bewolkte avond met regen. Morgen trekt de noordwester aan en wordt het guur. Het gure weer wordt nog eens benadrukt door buien, soms met hagel en onweer.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-