Tijdslijn 98 dagen (din 9 aug 2022 ... woe 4 mei 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Begin augustus met regenvlagen, in de laatste dagen zal de regen ons weer plagen.
Eerste CEMI examen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
vrijdag, 31 januari 2020
Blokken!De nieuwe opleiding tot gecertificeerd instandhouder (CEMI) omvat ook een beknopte weercursus. Het leerboek voor deze weercursus bestond al een tijdje. Het is in 2016 geschreven en wordt sinds die tijd al gebruikt als ondersteuning bij onze GVM opleiding. Nu dus ook voor onze CEMI kandidaten.  De eerste kandidaat instandhouders zullen op 22 februari 2020 hun eerste (weerkunde) examen afleggen.

Het examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen, met elk 5 antwoorden, waarvan de kandidaten 80% (dus 40) goed moeten hebben om het certificaat te behalen. De leerlingen worden momenteel voorbereid op dit examen. In een zesweekse weercursus worden de basisbegrippen uitgelegd en daarna volgt het examen.

Het leerboek "Het weer - vereenvoudigd"  staat overigens voor ieder vrijelijk beschikbaar op onze site . Leerlingen die het CEMI certificaat willen behalen moeten dit examen verplicht en met succes afleggen. Leerlingen die de GVM opleiding afleggen zijn dit niet verplicht, zij doen andere examens waarin weerkennis wordt getoetst. 

Momenteel is  deze opleiding en het examen nog voorbehouden aan CEMI kandidaten. Maar we denken er over na of het leuk en nuttig zou zijn om dit examen ook voor anderen beschikbaar te maken. Veel mensen vinden het weer immers interessant en willen er graag wat meer over weten, is onze ervaring. En dat met een certificaat kunnen bekronen maakt het dan extra leuk.

Uw mening hierover kunt u mailen aan instandhouder@msmog.nl .  Mocht u opmerkingen hebben over het leerboek kunt u deze doormailen aan redactie-hwv@msmog.nl

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de as van een krachtige zone van hoge barometerstanden bevindt zich vandaag en de rest van deze week ten noorden van ons land. Daardoor waait de wind uit oostelijke richtingen en wordt warme tot zeer warme continentale lucht naar ons land getransporteerd.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-