Tijdslijn 98 dagen (zat 30 mei 2020 ... zon 23 feb 2020)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.

 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Een natte mei geeft boter in de wei.
(e-)Badges Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 13 februari 2020

Naast papieren certificaten geeft de MSMOG tegenwoordig ook (e-)badges uit. Wat zijn dat en waarom doen we dat?

Wat zijn het?

E-badges (kortaf ook wel 'badges') zijn plaatjes die je op je computer kunt tonen. In die plaatjes zitten onzichtbaar voor de kijker teksten verborgen. Die teksten geven de prestatie van de houder van de badge aan. De computer kan die teksten er uit halen en dan on-line verifiëren. Een badge is dus een online te verifiëren bewijs dat een organisatie of persoon heeft vastgesteld dat iemand een bepaalde prestatie heeft geleverd. 

Een voorbeeld

De badge van de eerste CEMI instructeur staat online . Klik de link hier links. Er verschijnt een pagina. Linksonder staat een rode [VERIFY] knop. Klik deze aan. 

Waarom e-badges uitgeven?

  1. Papieren diploma's zijn niet makkelijk op echtheid te controleren. 
  2. Het is moeilijk te bepalen of een diploma echt is. Wil je dat kunnen beoordelen moet je weten hoe zo'n diploma er uit zou moeten zien. Dat is nog niet zo makkelijk als je zou denken, zelfs niet als ze van hetzelfde instituut komen. Ze zijn vaak van jaar tot jaar en van opleiding tot opleiding anders. Afhankelijk van het belang van zo'n diploma zijn er daarom soms echtheidskenmerken op te vinden. Voorbeelden zijn watermerken, irisdruk, microtekst en onder UV oplichtende vezels. Maar vaak ook niet. Of men weet niet welke echtheidskenmerken het zouden moeten zijn. Vervalsers weten dit en vragen het dus na.

  3. Papieren diploma's kun je niet on-line laten zien.
  4. Je kunt wel schrijven dat je ze gehaald hebt, op bijvoorbeeld LinkedIn of Facebook. Maar je kunt een stuk papier niet online zetten. Wel een scan er van. Maar dan kan iemand het kopiëren en wijzigen. Ten tweede is het, juist omdat dat zo makkelijk gaat, helemaal niet zeker dat men jouw diploma als echt ziet.  En ben je terug bij punt 1.

  5. Papieren diploma's kun je niet snel aanpassen
  6. Aan sommige certificaten, zoals het certificaat valbescherming, hangt een verloopdatum. Je moet vóór die datum herexamen doen, anders verloopt je certificaat. Als je instandhouder bent moet je een geldig certificaat valbescherming hebben. Als dat certificaat verloopt, dan verloopt ook je CEMI status en dus je CEMI certificaat. Voor sommige diploma's kan opgaan dat je ze kwijt kunt raken als je bepaalde regels overtreedt. In al die gevallen zou je willen dat dat onmiddellijk zichtbaar werd op je diploma. Bij een papieren diploma kan dat niet. Een badge maakt dat mogelijk.

 
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vandaag is er veel zon, maar in de middag ontstaan er ook enkele stapelwolken. Het blijft droog en in de avond lossen de stapelwolken weer op.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-