Tijdslijn 98 dagen (woe 30 nov 2022 ... don 25 aug 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als het vriest in november, dan volgt er sneeuw in december.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Roebreuk De Dellen Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
maandag, 21 september 2020
De Dellen ontluisterd NIEUW SCHEEMDA –  Afgelopen zondag is een roede van de molen De Dellen gebroken. De molen is een van de tien molens van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen (MSMOG). De molenaar bevond zich in de draaiende molen toen ‘de ramp’ zich in de namiddag afspeelde. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De vraag “Hoe is dit mogelijk” is vooralsnog onbeantwoord en wordt onderzocht.

De stichting wil haar doelstelling voor het behoud van haar molens als cultureel erfgoed onder de aandacht blijven brengen, maar ziet zich op deze manier opnieuw geconfronteerd worden met een grote restauratie naar het zich laat aanzien. Molenaar André Schuthof van De Dellen verteld “enorm geschrokken te zijn.

Meer berichtgeving volgt als er meer bekend is.

Berichtgeving RTV Noord

TC voorzitter Tjip Douwsma vertelt op RTV Noord in het programma "Karel op Noord" over de roebreuk (HTML 5 versie)
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de avond verloopt vrijwel droog, al kan zeer lokaal wat lichte regen vallen. Ook gedurende de nacht blijft het op de meeste plekken droog en lokaal kan mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-