Tijdslijn 98 dagen (woe 30 nov 2022 ... don 25 aug 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
November heeft maar 30 dagen, maar dubbel wind en regenvlagen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Noordermolenbeat Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Louis van Kelckhoven   
vrijdag, 30 oktober 2020
Draaitafels in de Noordermolen[Bron: DvhN] Poldermolen De Noordermolen aan de Hamrik in Noordbroek trilde vrijdagmiddag op zijn grondvesten. Niet omdat molenaar Vincent Mathlener de molen het vertollige hemelwater liet afvoeren, maar vanwege de stampende muziek van DJ Dubtato. Molenstichting Midden- en Oost-Groningen had namelijk de dj gevraagd om vanuit de molen een livestream te verzorgen. Een livestream die volgende week via Youtube wordt uitgezonden om een ongewenste toestroom van danceliefhebbers naar Noordbroek te voorkomen.

,,De gedachte achter de livestreamโ€™โ€™, zegt voorzitter Reint Huizenga, ,,is om een jonger publiek voor molens te interesseren.โ€™โ€™ De actie dient ook om de crowdfundingsactie voor molen De Dellen onder de aandacht te brengen. Daarvan brak laatst bij stil weer een roede af, waarna ook de andere wieken verwijderd werden.

Het wel en wee van molens

MSMOG benut nieuwsbrieven, donateursblaadje en de website om de doelgroep bij het wel en wee van de molens te betrekken. ,,Er is een Facebookpagina, maar dat is inmiddels ook alweer voor mensen van middelbare leeftijdโ€™โ€™, zegt Mario Post, penningmeester van MMOG.

Bezichtigingen, lespakketten en rondleidingen voor klassen halen de gemiddelde leeftijdsgrens naar beneden. Sinds een paar jaar zijn er uitwisselingen met internationale studenten cultureel erfgoed. ,,We proberen op alle mogelijke manieren mensen bij ons werk te betrekken.โ€™โ€™

Molen is een aaibaar onderwerp

,,Of een dj in de molen effectief is valt nog te bezien, maar als je het niet probeert zal je dat nooit wetenโ€™โ€™, aldus Post. ,,Onze tien molens goed onderhouden en laten draaien kost een hoop geld. Daar zijn onderhouds- en restauratiesubsidies voor, maar daar hangt altijd een eigen bijdrage van ons aan.โ€™โ€™โ€™

Post noemt de molen een aaibaar onderwerp. ,,Een molen in het landschap wordt prachtig gevonden. Op de Groninger Scheurkalender 2021 staan er twee van ons en dat wordt onmiddellijk opgemerkt. Wij hopen met deze livestream ook de jeugd attent te maken op dat mooie decor dat onze molens bieden. We willen zo het zaad van ons erfgoed bij de jeugd planten.โ€™โ€™

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de avond verloopt vrijwel droog, al kan zeer lokaal wat lichte regen vallen. Ook gedurende de nacht blijft het op de meeste plekken droog en lokaal kan mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-