Tijdslijn 98 dagen (don 30 jun 2022 ... vri 25 maa 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Boeren maaien nu hun grasjes, stedelingen pakken hun terrasjes.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Onderscheiden! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Reint Huizenga   
donderdag, 10 december 2020
Lid in de Orde van Oranje-NassauVandaag om 16.30 uur werd door burgemeester Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen aan onze molenaar Henk Helmantel thuis in aanwezigheid van zijn dierbaren een koninklijke onderscheiding uitgereikt.  Henk werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerk (bijna 50 jaar) voor de hervormde kerk in Slochteren, jaren lid van de kerkenraad, nog steeds lid van het college van kerkrentmeesters en sinds jaren beheerder van de kerkelijke begraafplaats in Slochteren.

De bedoeling was dat Henk op 24 januari 2021 bij het 50-jarig bestaan van de hervormde kerk in Slochteren dit lintje zou krijgen maar wegens ernstige ziekte van zijn vrouw Tini is de uitreiking naar voren gehaald.

Henk is sinds 14 jaar molenaar bij eerst de Slochter Molenstichting en later sinds de oprichting in 2015 bij de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen (MSMOG). Als MSMOG hebben we de aanvraag dan ook krachtig ondersteund vanwege zijn vele verdiensten voor beide stichtingen, niet alleen als molenaar van molen De Ruiten en Bakkers Meulentje, maar ook voor zijn vele werk in het bestuur van de vroegere Slochter Molenstichting, bij de oprichting van een activiteiten commissie, bij het maken van een periodiek voor de molenstichting en bij het betrekken van molen De Ruiten in diverse activiteiten georganiseerd door verschillende instanties en stichtingen.

Hierbij valt te denken aan het zeer actief werven van donateurs, bijdragen aan diverse markten en het openstellen van molen De Ruiten bij fiets- en wandeltochten in allerlei dorpen van de gemeente Midden-Groningen. Als MSMOG zijn we dan ook trots om Henk als ridder in ons midden te hebben.

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag wordt het op veel plekken nog zonnig en zomers warm, maar vanmiddag en vanavond wordt die warmte verdreven en dat gaat gepaard met flink wat neerslag.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-