Tijdslijn 98 dagen (din 23 apr 2024 ... woe 17 jan 2024)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Valt voor Sint Joris geen regen, dan komt er na hem des te meer.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Achtkant Kolham rechtop ! Facebook LinkedIn Twitter
zondag, 14 juni 2009

8k rechtop 1Bij de firma Molema in Heiligerlee is men afgelopen week begonnen met de definitieve constructie van het achtkant van onze molen van Kolham. Na het maken en nummeren van de verschillende onderdelen van het achtkant zijn de molenbouwers nu begonnen met het definitief in elkaar zetten. Bijgaande foto´s laten dit mooi zien. U ziet de vaste binten (in het Gronings: jukken) al waterpas geplaatst, waarbij twee velden al grotendeels zijn voorzien van veldkruisen en veldregels.

 

8k rechtop 1

Komende week construeert men de losse gebinten. Nu al is te zien dat hier sprake is van een forse molen. Het achtkant bestaat grotendeels uit Douglas, maar zoals afgesproken worden op enkele plaatsten ook zwartgeblakerde oude onderdelen teruggeplaatst. Dit gaat straks in Kolham nog op meerdere plaatsen gebeuren. We houden u hiervan op de hoogte. Het gebruik van de weliswaar verbrande, maar nog functioneel geschikte onderdelen laten de brand in het levensverhaal van de molen heel goed zien. We gaan er van uit, dat wanneer alles in 2010 gereed is, dit een indrukwekkend beeld zal geven.

8k rechtop 2

 
< Vorige   Volgende >
 




Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de dag begon helder en koud met lichte vorst, aan de grond zelfs matige vorst. Vanmiddag schijnt de zon nog veelvuldig maar er zijn ook wat stapelwolken en vanuit het noordwesten trekt bewolking het land in. In het Waddengebied gaat er eind van de middag wat regen vallen. Morgen wordt een gure, kille dag met vrij veel wind en buien met kans op hagel en onweer. In het weekend wordt het zachter.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-