Tijdslijn 98 dagen (don 30 jun 2022 ... vri 25 maa 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Op juni komt het aan, of de oogst zal bestaan.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Tussenstand Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
donderdag, 4 februari 2021
Na de vaccinatie wordt alles hopelijk beter..Barre tijden, in meer dan één opzicht. We zien ons geconfronteerd met een hardnekkig en muterend virus wat ons noodzaakt onze taken anders aan te pakken. Helaas ook deels neer te leggen. Onze voorzitter, Reint Huizenga, stuurt af en toe een update over het beleid van onze Stichting. Sommige dingen lukken niet, sommige gelukkig wel. We zitten niet stil, er gebeurt van alles. Hieronder volgt een korte samenvatting van Reint's laatste bulletin.

Het huidige beleid wordt voortgezet. Dat houdt in dat we heel veel vergaderingen af moeten blazen of virtueel moeten houden. We houden ons strikt aan de regels die de overheid heeft gesteld.

Onderwijs

CEMI - We hadden veel aanmeldingen voor onze nieuwe CEMI-opleiding. En toen kwam Corona. Het bestuur en het leerteam vinden het niet verantwoord om grotere groepen mensen bijeen te roepen. In de verwachting dat de maatregelen mogelijk versoepeld zouden worden was de cursus weerkunde wel alweer ingeplanned, maar deze moest toch weer uit worden gesteld. Gelukkig kan zelf-studie nog wel, inmiddels is een derde molenaar van de MSMOG zich aan het voorbereiden voor zijn CEMI-instructeurs-examens. We hopen in maart op witte rook van de examencommissie. Wordt vervolgd!

Molenhuis - Op kleinere schaal wordt nog wel (individueel) onderwijs gegeven, alles binnen de mogelijkheden die we nu hebben. Daaronder het volgen en afronden van de cursus molengids door een aantal van onze vrijwilligers. Binnenkort hebben we er 5 molengidsen bij. Hier zijn we heel blij mee en alvast onze hartelijke felicitaties.

GVM - We hebben voor dit voorjaar een kandidaat aan kunnen leveren voor het regionaal examen. Naast de 7 CEMI-kandidaten hebben zich nu recent 3 nieuwe GVM leerlingen aangemeld.  Onze instructeurs hebben dus jeukende handen, maar moeten zich nog even verbijten - het kan en mag even niet. Het is niet anders, er komen betere tijden.

Molens

We draaien onze molens wel regelmatig, maar zonder publiek. Ook onderhoud gaat "gewoon'  door, uiteraard met inachtname van de regels.  En dan zijn er nog onze projecten:

Molen Windlust en Motorhuisje te Overschild

We zijn druk bezig met de afronding van het project molen Windlust, restauratie Motorhuisje en aanschaf Bronsmotor. De financiering is rond en dit jaar hopen wij met een officiële opening dit project af te ronden, inclusief definitieve aanschaf en plaatsing van de motor.

De Westerse Molen te Nieuw Scheemda

De nieuwe kap van de Westerse molen is klaar en op 27 oktober geplaatst. Dit voorjaar hopen wij dit project (feestelijk) af te ronden.

De Dellen te Nieuw Scheemda

De ramp met De Dellen in september 2020 is bij iedereen genoegzaam bekend. In diverse media is of wordt hieraan nog veel aandacht besteed. Onlangs heeft Wieringa Molenbouwadvies van het bestuur opdracht gekregen het herstel te begeleiden.  We krijgen van diverse organisaties toezeggingen en de teller van de crowdfunctieactie staat op bijna € 6000 (prachtig resultaat). Ieder hartelijk dank!

Commissies

De commissies TC, CC/PR en Activiteiten zullen dit jaar hun lopende zaken verder zoveel mogelijk doorzetten. Zoals bekend zal in 2021 ook onder leiding van een nieuwe redactie een nieuw periodiek van de MSMOG verschijnen waarin in principe alle activiteiten en plannen vermeld zullen worden.

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag wordt het op veel plekken nog zonnig en zomers warm, maar vanmiddag en vanavond wordt die warmte verdreven en dat gaat gepaard met flink wat neerslag.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-