Tijdslijn 98 dagen (don 30 jun 2022 ... vri 25 maa 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Donderweer in juni maakt het koren dik.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Plus vier! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Vincent Mathlener   
woensdag, 2 juni 2021
Mooi weer bij het DHM examenMan man man, Corona doet de gemoederen soms hoog oplopen. Januari van dit jaar krijg ik een telefoontje van DHM met de vraag of de molen gebruikt kan worden om landelijk examens af te nemen. Ik denk het wel, antwoord ik, alleen moet ik het wel eerst vragen aan de eigenaar. Niet veel later is er toestemming. Maar  je raadt het denk ik wel.. Covid-19..

De bedoeling is op 22 april de examens te doen.... helaas. Eerst maar eens afwachten wat de overheid wil qua regels. Onder voorbehoud wordt het dan op 2 juni. Als dat maar goed komt want de MIO's zijn niet meer te houden na al die tijd niks te mogen doen. Uiteindelijk gaan de uitnodigingsbrieven de deur uit en kan het feest beginnen. Ook de molenaar - dat ben ik - krijgt info over wie er komt, want voor het examen mag de kandidaat altijd zes weken oefenen op de examenmolen.

Daar wordt flink gebruik van gemaakt. Die bandvang van mij is toch wel een dingetje........ Geen paniek, zoals gewoonlijk komt alles weer goed. En dat blijkt vandaag, de dag van het examen. Allemaal kwamen ze er door. Zo trots als een pauw staan ze voor de camera - behalve de laatste geslaagde. Die wou niet en dat is zijn goed recht. Evenzogoed ook hij van harte gefeliciteerd! Het is jullie van harte gegund en heel veel plezier op jullie molen.

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag wordt het op veel plekken nog zonnig en zomers warm, maar vanmiddag en vanavond wordt die warmte verdreven en dat gaat gepaard met flink wat neerslag.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-