Tijdslijn 98 dagen (don 30 jun 2022 ... vri 25 maa 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Zo heet het is in juni, zo koud het is in december.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Potpotpot.. Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Tjip Douwstra   
vrijdag, 11 juni 2021
Brons in OverschildAls er geen wind was kon je niet malen, dus werd er bij sommige molens een motor geplaatst. Dit was ook het geval bij de korenmolen de Windlust in Overschild. Hier was een Bronsmotor geplaatst in een naast de molen gemaakt schuurtje.

Brons was een bekende Groninger motorenbouwer in Appingedam. Dit ‘motorhuisje’  is nog steeds aanwezig, maar was heel erg vervallen. Het afgelopen jaar is het motorhuisje gerestaureerd. Na een lange zoektocht hebben we ook weer een Bronsmotor kunnen vinden. Deze is op 11 juni 2021 geplaatst in het gerestaureerde huisje. Binnenkort word de verbinding tussen de molen en de motor nog aangelegd. De motor is afkomsting van de Stichting Appingedammer Bronsmotoren , die zich inzet voor behoud van Bronsmotoren en de fabriek waar ze gemaakt werden.

Voorzichtig door de deur

 Oere oere veurzichtig hor!

 

Al bijna op zijn plekHai staait der al sikkom!

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de laatste dag van juni verloopt in vooral het binnenland nog zomers warm met in het oosten maximumtemperaturen tot 29 of 30 graden. De warmte wordt echter de wacht aangezegd. Dat proces gaat vanmiddag gepaard met regen en vooral in het noorden en oosten onweersbuien.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-