Tijdslijn 98 dagen (din 30 mei 2023 ... woe 22 feb 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Scheert de zwaluw over water en wegen, dan komt of blijft er wind en regen.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Hulp nodig Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Erna Helmantel   
vrijdag, 13 augustus 2021
Help Henk!
Beste mensen,

Mijn vader is molenaar op molen De Ruiten. Ik wil graag jullie hulp vragen.

Afgelopen voorjaar is het publicatiebord bij de molen de Ruiten in Slochteren afgebroken en kapot gegaan. Hij is nu op zoek naar een nieuw en weerbestendig exemplaar, maar de kosten hiervan zijn erg hoog.

Op het publicatiebord wordt allerlei interessante informatie vermeld over de molen en activiteiten, waar bezoekers aan de molen (en de omgeving) regelmatig naar kijken. Het is dus echt een gemis dat deze er niet meer is.

Er is geen subsidie waar gebruik van gemaakt kan worden, vandaar dat ik een doneeractie heb gestart.

Mocht er nog extra geld ingezameld worden, dan zal dit worden besteed aan de aanschaf van een zitmaaier, omdat het grote grasveld maaien rondom de molen met een normale maaier door lichamelijke klachten steeds moeilijker wordt.

Hopelijk willen jullie deze vrijwillige molenaar helpen en een kleine bijdrage leveren.

Alvast heel veel dank!

Erna Helmantel

Klik hier om naar de donatiesite te gaan

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: het is de komende dagen droog met soms veel zon en soms wat meer bewolking. De windrichting is de bepalende factor voor de temperatuur. De wind komt aanhoudend uit noordoostelijke richting, maar het verschil zit 'm in het detail: Is de wind iets meer noordelijk, dan is het wat frisser. Is de wind een fractie meer oostelijk, dan kan het lokaal zelfs zomers warm worden.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-