Tijdslijn 98 dagen (woe 30 nov 2022 ... don 25 aug 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als in november het water stijgt, gedurende de winter gij 't nog vaker krijgt.
Openings! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Vincent Mathlener   
vrijdag, 10 september 2021
Wijde Westerse WereldOm 04:00 uur zit ik al rechtop in bed: de dag van de openings is gekomen!  Vandaag openen we de Westerse Molen en het motorhuisje in Overschild, dat bij molen De Windlust staat.

Nadat ik eerst wat voorbereidingen doe bij de Westerse molen is het tijd voor koffie bij Galerie Waarkunst in Het Waar.

Galerie t Waar

Voorzitter Reint Huizinga en Bert Steenhuizen betreden het podium om met de aanwezigen het programma door te nemen. Daarna gaan we met een historische bus van het bus museum of met eigen vervoer naar fruitbedrijf Bosschaart in Noordbroek.

Oude tourbus

Na een kleine wandeling kan de opening beginnen. Anne Wieringa (adviseur van de MSMOG) en Rene Paas (commissaris van de Koning) nemen het woord. Daarna wordt de molen symbolisch geopend.

Bert, Harm en Anne

Na de opening geeft Nicole Bakker (directeur van De Hollandse Molen) een barometer aan molenaar Wim van Rheen die er zichtbaar mee verguld is. 

Zooo blij mee!

Dan vertrekken we naar Overschild. Na na de lunch bekijken we de Bronsmotor. Wat een spektakel, het is heel mooi geworden.. Ook hier neemt Rene Paas het woord en opent het motorhuisje.

Bij deze open ik..

Dan wordt de motor aangeslingerd. Eerst lukt het niet. Een hoog gesis klinkt, dan een paar paar ploffen. Niets. Nog een keer dan...... en ja hoor. Nog eens wat gesis en dan klinkt plof plop plop plop .. en de oude Bronsmotor uit 1930 liep als een zonnetje. Gronings trots herleeft.

PLOF pot pot pot pot

 

Na wat ervaringen met elkaar te delen was het tijd om naar huis te gaan. Een geslaagde dag, mooie openings!

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de avond verloopt vrijwel droog, al kan zeer lokaal wat lichte regen vallen. Ook gedurende de nacht blijft het op de meeste plekken droog en lokaal kan mist ontstaan.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-