Tijdslijn 98 dagen (woe 28 feb 2024 ... don 23 nov 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Als vroeg krokussen bloeien, dan zullen ze met de koude stoeien.
Mulder Hoetjer Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het leerteam   
donderdag, 16 september 2021
Mulder HoetjerNa het examen komt onze leerling Bertus Hoetjer wat pips de trap af. "Wat een zwaar examen" zucht hij. Acuut trekken de bilspieren van instructeurs Van der Gaag en Klöpping aan. Hadden ze het dan mis gehad toen ze dachten dat Bertus er wel aan toe was? Het was altijd een prima leerling, het zou eigenlijk goed moeten gaan. Maar ja, je wéét het niet...

Komt er door of niet..De instructeurs denken aan het in de molen aanwezige oliefilter: dat moet de rommel van de olie scheiden. Zou Bertus er "door" zijn? Hai man, de spanning wordt bijna teveel.

De examencommissie loopt op de achtergrond voorbij en gaat zich beraden. Ze knikken vriendelijk naar de instructeurs, daar putten die dan wat moed uit. Bertus somt ondertussen op wat hij denkt allemaal wel niet fout gedaan te hebben. Dat is dan weer niet zo goed voor de bilspierspanning...

Nu wordt Bertus het voorkamertje ingeroepen van de mooie oliemolen in Roderwolde, waar de examens van De Hollandsche Molen vandaag plaatsvinden. En dan duuuuuuurt het en duuuuuuuuurt het. Och, och, och.. wat een lijdensweg..  

Daar gaat de deur ein-de-lijk weer open. We staren gespannen naar de contouren van Bertus die nu snel overgaan in die van een .. breed lachende molenaar. Mulder Hoetjer, het is gelukt, triomfantelijk wijst Bertus op het hem zojuist opgespelde speldje.

Mulder Hoetjer"Wat mooi man!" "Gefeliciteerd Bertus" "Van harte, van harte!" de aanwezigen buitelen bijna over elkaar om Bertus te feliciteren. 

Dan volgt het statieportret, met Bertus en de rituele bos bloemen, speldje op, lach van oor tot oor. Wij hebben er weer een nieuwe mulder bij! Gefeliciteerd, Bertus, en dat je nog maar vele jaren op onze molens mag werken en draaien!

Mulder Hoetjer

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vannacht is het vrij rustig, maar het blijft niet overal droog. In het noordwesten is kans op wat gemiezer. In het oosten en zuidoosten is kans op mist. Daarnaast gaat het in het binnenland tijdens opklaringen licht vriezen.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-