Tijdslijn 98 dagen (woe 29 nov 2023 ... don 24 aug 2023)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
IJs op de dag van Saturijn, het weer maakt daarna korte mette met dit venijn.
Nieuwe molengidsen! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Willy Baas   
vrijdag, 17 september 2021
Examen molengidsGert Hogendorf, Gerard Bontjer, Jan Wehrmeijer, Jacco de Maat en ondergetekende, 5 vrijwilligers van de Molenstichting Midden- en Oost-Groningen, zijn in oktober 2019 gestart met de cursus molengids bij Erfgoedpartners in Groningen. De cursus is modulair opgebouwd. De cursus zou al in september 2020 moeten zijn afgerond, maar Corona gooide roet in het eten.

Kandidaat-molengidsen horen vijf modules te volgen: geschiedenis van de molen, kinderen in de molen, de techniek van de molen, marketing en evenementen en veiligheid in en om de molen. De cursus had al in september 2020 afgerond moeten worden met een eindopdracht. Echter: Corona gooide ernstig roet in het eten. Een aantal modules kon gelukkig online worden gegeven, maar de uitvoering van de eind-opdracht is nogal vertraagd.

Uiteindelijk was de eerst beste mogelijkheid om de eindopdracht uit te voeren, zaterdag 11 september 2021, de eerste dag van de Open Monumentendagen 2021. Alle molens waren te bezoeken, waar mogelijk draaiden ze, overal was koffie/thee en op de molens met een maalkoppel werd pannenkoekenmeel van molen Wilhelmina uit Noorderhoogebrug te koop aangeboden. Er waren overal folders en waar mogelijk waren, ansichtkaarten van de betreffende molens te koop. Het weer zat wat tegen, dat wel: het was geen strakblauwelucht-stralende-zonnige-klein briesje-zaterdag, maar... de eindopdracht is wél met goed gevolg verlopen.

De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is vijf gecertificeerde molengidsen rijker! Als de, bij de cursus behorende, badges feestelijk worden uitgereikt, zal er een foto-momentje zijn, die foto kun je hier dan terug zien.

 
< Vorige   Volgende >
 

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: er trekken vannacht buien over het land, die voornamelijk in de oostelijke helft van het land een winters karakter krijgen. In dat deel van het land kan het lokaal dan ook glad worden. Woensdag overdag wordt het droger en zonniger.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-