Tijdslijn 98 dagen (don 30 jun 2022 ... vri 25 maa 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
In juni dondergevaar, dan is het een vruchtbaar jaar.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Goudgerand zilver! Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door Henk Kloepping   
woensdag, 13 oktober 2021
Jippie! Gewonnen!De zenuwen gieren de aanwezige Groningers door de keel: van de vijf kandidaten zijn er nog maar twee over - en wij zijn er bij!  27.392 mensen hebben gestemd op 5 verschillende molens. Zojuist zijn nummers 5, 4 en drie bekend gemaakt: 2869 stemmen naar Koenders Möl, 3881 stemmen naar Molen Johanna en 6110 stemmen naar Bovenmolen G in de Schermer. Omdat elke stem een euro waard is, staat er niemand met lege handen. Maar wie gaat nu die 75.000 euro winnen - wij, of De Otter?  Oeoeoeo.. gaat dat lukken...

En dan wordt de grote cheque van 75.000 euro uit het goudfolie getrokken. De Otter heeft de hoofdprijs! Natuurlijk juicht de hele zaal, de Groningers nog wel het hardst - want er is een mooi bedrag aan een mooie en bijzondere molen toebedeeld. Gefeliciteerd, mensen, wat een mooie prijs, goed gedaan!

Een beetje sneu zijn we toch ook wel, we konden het geld zo goed gebruiken. Maar ja, De Otter ook. En het duurt ook niet lang, want we gaan hoe dan ook met 7027 euro naar huis.  Maar ook: het verschil was  maar 478 stemmen. Dat is maar een paar procent! Dan ga je ondanks je "verlies" toch wel even weer wat rechter op lopen: dat we er zò dicht bij zaten, dat is toch ook wel weer bijzonder. Het wijst op draagvlak voor ons werk - en dat is bijna net zo belangrijk als een hoofdprijs. En nodig, want er is werk aan de winkel: we moeten De Dellen weer laten vliegen, hoe eerder hoe beter!

Een mooie middag, die we met een hapje en drankje afsloten. Dank aan DHM en de Vriendenloterij. En ook van harte bedankt, iedereen die gestemd heeft. En dubbel bedankt als dat op onze molen was. Het is zilver geworden, maar wel met een "golden raand'! 

 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: vanmiddag wordt het op veel plekken nog zonnig en zomers warm, maar vanmiddag en vanavond wordt die warmte verdreven en dat gaat gepaard met flink wat neerslag.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-