Tijdslijn 98 dagen (vri 20 mei 2022 ... zat 12 feb 2022)
Welkom bij de MSMOG!
ANBI goedgekeurd!De Molenstichting Midden- en Oost-Groningen is een algemeen nut beogende instelling. Wij beheren tien grote en twee kleine molens in het hart van Groningen. De MSMOG hoort daarmee tot de grootste molenbezitters van de provincie Groningen.
 
OpenBadge
OpenBadge Issuer De MSMOG verzorgt eigen opleidingen. Deze worden afgesloten met examens en een certificaat. Geslaagden krijgen een OpenBadge. Met de OpenBadge kun je overal on-line laten zien en bewijzen dat je een opleiding met succes hebt afgerond.
 
Kleurplaten!
Wat is er nu leuker dan zelf een molen kleuren? Klik op het onderstaande plaatje en u komt op een pagina waar u van elk van onze molens een kleurplaat kunt vinden. De kleurplaten zijn indertijd nog gemaakt door wijlen Lammert Groenewold ter gelegenheid van het Groninger Molenweekend.
Twaalf molens - twaalf kleurplaten
 
Onweer in mei, gras in de wei.

Vind u onze webstek leuk?
Laat het weten via Facebook!

Wij hebben ook een eigen Facebook pagina. Volg ons!

Nieuws!
Rouw Facebook LinkedIn Twitter
Geschreven door het Bestuur   
woensdag, 19 januari 2022
RouwOnze molens staan in de rouw om twee overledenen te eren.  Op 17 januari 2022 overleed ons erelid L. Rollema. Rollema, geboren in 1926, werkte bij het Waterschap Duurswold. Een jaar of vijf geleden, toen al ruim negentig jaar oud, ontving hij nog een delegatie van molenaars. Hij hield ze geboeid met verhalen over zijn tijd bij het waterschap en zijn relatie met molens. Een verslag van die avond vind u ook op onze website . Een gedenkwaardige man met grote passie voor met name onze molens en gemalen.

Op 11 januari overleed Enna Laan-Berghuis (geboren 1952). Enna, toen nog Enna Berghuis, was in 1981 de eerste en toen nog enige vrouwelijke molenaar. Onze molenaar Martin van Doornik is indertijd door haar enthousiast gemaakt voor het molenaarsvak en heeft aansluitend de opleiding voltooid. Martin is tot op de dag van vandaag molenaar bij onze Stichting.  Enna was indertijd zeer actief op de poldermolen ’t Witte Lam bij Zuidwolde. Enna staat zelfs nog afgebeeld op pagina 67 in het Groninger Molenboek 1981.

Het Bestuur en de vrijwilligers van onze Stichting wensen de nabestaanden sterkte met het verwerken van hun verlies. Wij zijn in gedachten bij jullie. 
 
< Vorige   Volgende >
 
Wachtwoord kwijt?

Volgende belangrijke gebeurtenis

 Groninger Wind - (C) Buienradar

 
De weersverwachting van het KNMI: de dag begint met plaatselijk dichte mistbanken en later perioden met zon. Vanmiddag trekt echter een actieve storing over Limburg naar het noordoosten. Het gaat dan flink regenen en in Limburg kunnen onweersbuien vergezeld gaan van hagel, (zeer) zware windstoten en wateroverlast.
 


Klik op de iconen
voor recente weerkaarten
-O-